Sprogimas

„Subatvakario“ koncertinė vasara

      Tirkšlių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Subatvakaris“, vadovaujama Antano Erlicko, žinoma ne tik rajone, bet ir visoje respublikoje. Kolektyvas dalyvauja savo ir kitų rajonų renginiuose, televizijos laidose. Kapelos koncertinė veikla nenutrūksta ir vasarą.

Koncertavo Vyšnių festivalyje

Žagarės vyšnių festivalis organizuojamas kasmet liepos trečią savaitgalį (kai prisirpsta vyšnios) Žagarės mieste, garsėjančiame gamtos ir kultūros paveldu, žirgais ir savo vyšniomis. Festivalio metu vyksta turgus, koncertai, parodos, žirgų konkūrai, futbolo varžybos, atrakcionai, varžytuvės, kiti renginiai, verdama vyšnių uogienė.

 

Šių metų festivalyje koncertavo žinoma grupė iš Anglijos „Smokie“, be minėtos grupės Kultūros sostinėje keturis vakarus iš eilės žiūrovus džiugino savito stiliaus atlikėja Jurga Šeduikytė, grupė „Žalvarinis“, Vidas Bareikis, respublikinio dainuojamosios poezijos konkurso laureatai, kraštietis Mindaugas Ancevičius su grupe, žagariečių „Pasienio zona“, „Liūdni slibinai“, Šorena Džaniašvili, Saulius Prūsaitis su grupe, „Rondo“ ir kiti, jau ne pirmą kartą Vyšnių festivalyje pasirodė Marijonas Mikutavičius, grupė „Žas“, o „Bix“ Žagarėje pristatė naują albumą. Tarp žinomų atlikėjų buvo ir kapela „Subatvakaris“, parodžiusi savo programą miesto aikštėje.

Uždarė Jūros šventę

Liepos mėnesį Klaipėdoje tris dienas vykusioje 55-ojoje Jūros šventėje mūsų rajonui atstovavo Tirkšlių kultūros centro liaudiškos muzikos ansamblis „Subatvakaris“, dalyvavusi tokioje šventėje jau ne pirmą kartą.

Pasak kapelos vadovo A. Erlicko, jiems teko koncertuoti Atgimimo aikštėje ir savo valandą trukusiu koncertu uždaryti Jūros šventę: „Nebuvome tikri, kad mūsų dainos ir melodijos pritrauks daug žiūrovų, tačiau jų netrūko. Jie palaikė mus plojimais ir džiaugsmingais šūksniais, atsirado nemažai šokančių porų.“

Šventė Žolinę

Žolinę rugpjūčio 15 d. kapela „Subatvakaris“ šventė Kelmės rajone, Kukečių seniūnijoje, kur dalyvavo šventėje „Piliakalnis senas mums praeitį mena“. Pasak A. Erlicko, yra tradicija rugpjūčio viduryje nuostabiame šios seniūnijos kampelyje, Burbaičių piliakalnio papėdėje, švęsti Žolinę, kurios metu skamba dainos ir šokiai, gražūs žodžiai, žydi vasaros žiedai ir sklinda širdies šiluma.

Skambias dainas ir nuotaikingas melodijas bei pasakojimus dovanojo vietos saviveiklininkai ir svečiai iš Tirkšlių.

Dalyvavo šventėje

Rugpjūčio 29-ąją, paskutinį vasaros šeštadienį, Girkalnyje, Raseinių rajone, jau devintąjį kartą vyko regioninė liaudiškos muzikos kapelų šventė „Girkalnio Griežynė 2015“.

Šiemet festivalyje pasirodė 9 kapelos iš visos šalies: Raseinių kultūros centro Girkalnio liaudiškos muzikos kapela ,,Gojus“, Kauno rajono Babtų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Šventupis“, Kelmės rajono Šaukėnų kultūros centro kapela „Meldai“, Varėnos rajono Varėnos kultūros centro Merkinės filialo liaudiškos muzikos kapela „Merkys“, Šakių rajono Slavikų laisvalaikio centro liaudiškos muzikos kapela, Tirkšlių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Subatvakaris“, Šeduvos kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Užuovėja“, Kaišiadorių kultūros ir meno centro liaudiškos muzikos kapela „Geri vakarai“, Panevėžio rajono Smilgių kultūros centro vaikų ir jaunimo liaudiškos muzikos kapela „Smilgenė“. Renginį vedė garsi humoristė, aktorė, renginių režisierė, televizijos personažų kūrėja, trupės „Ambrozija“ narė  Violeta Mičiulienė.

Laukia išvykos

      Pasak „Subatvakario“ vadovo, kapela nesėdi rankų sudėjusi ir toliau. Laukia koncertai rajono renginiuose, taip pat išvykos į Joniškį ir Seinus: „Rugsėjo 12 d. ruošiamės dalyvauti 1-ajame liaudiškos muzikos kapelų festivalyje Joniškyje, skirtame Etnografinių regionų metams. Spalio pradžioje esame pakviesti į festivalį Seinuose. Taip kad veiklos turime, kad tik turėtume galimybę visur dalyvauti.“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode