Parama dėkojame




Lietuvos kariuomenės vadas: pradinis Rusijos planas Ukrainoje yra žlugęs

pradinisPradinis Rusijos planas Ukrainoje yra žlugęs, o Ukrainos pajėgos yra labai gerai sutelktos, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Tikrai Rusija nepasiekė savo pradinių užsibrėžtų tikslų, tai yra, neįvyko greitas puolimas su tikslu užvaldyti pagrindines teritorijas“, – žurnalistams pirmadienį sakė generolas leitenantas.

„Šiai dienai jie turėjo jau tikrai, pagal jų planus, turėjo būti ties Dniepro upe ir įsitvirtinę, o jie vis dar nėra išėjo iš to pirmojo etapo, izoliuojant pagrindinius miestus – Chrkovą, Kijevą, Mariupolį, ir neįsitvirtina jie ir prie Odesos“, – teigė jis.

Pasak kariuomenės vado, Rusijos pradinis planas praktiškai „yra žlugęs“, šiuo metu vyksta pergrupavimas ir, greičiausiai, planų peržiūrėjimas.

„O koks kitas jų žingsnis, galime tik spėti ir numanyti, bet manau, kad šiuo metu jau Ukrainos pajėgos yra labai gerai sutelktos, yra užsipildžiusios personalu, yra gavusios kaip paramą labai naudingos, vertingos ir geros karinės technikos ir ginkluotės“, – kalbėjo V. Rupšys.

Invaziją į Ukrainą Rusija pradėjo vasario 24 dieną.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode