Sprogimas

Dar vienas registracijos centras karo pabėgėliams iš Ukrainos –Panevėžyje

panevePanevėžyje, Vienybės aikštėje 38, pradėjo veikti dar vienas karo pabėgėlių iš Ukrainos registracijos centras. Jis įkurtas buvusiame mokyklos pastate. 

Ukrainiečių registracijos procedūras Panevėžio centre Migracijos departamentas vykdys kiekvieną dieną, t. y. įskaitant savaitgalius ir šventines dienas, nuo 8 iki 22 val. Planuojama, kad centre dirbs apie trisdešimt migracijos specialistų. Šio centro koordinatoriumi paskirtas Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Giedrius Masiulis.  

Panevėžio registracijos centras svarbus ir dėl tranzito, nes dalis nuo karo bėgančių ukrainiečių čia gaus laikiną prieglobstį ir pagalbą, o toliau keliaus pas artimuosius ar pažįstamus į kaimynines valstybes – Latviją, Estiją ar Skandinavijos šalis.

Lietuvoje ukrainiečių registracijos centrai veikia taip pat Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje. 

Laikinuose ukrainiečių registracijos centruose vykdomos migracijos procedūros, teikiamos maitinimo paslaugos, medicininė, psichologinė pagalba. Centrų veiklą koordinuoja Vidaus reikalų ministerija, o reikalingomis darbo priemonėmis, t. y. baldais, technika, ryšio priemonėmis, transportu, aprūpina savivaldybės.

Registracijos centruose galima apsistoti iki 72 valandų. Iš čia ukrainiečiai vyksta į savivaldybių siūlomas patalpas arba į naujus laikinus namus, suteikiamus per platformą „Stiprūs kartu“ Lietuvos geros valių žmonių.

Lietuvoje nuo 2022 m. vasario 24 d. užregistruoti 35 014 Ukrainos piliečių ir jų šeimos narių (iš jų - 14 993 vaikai iki 18 metų).

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode