Sprogimas

Iš Lietuvos pradėta restransliuoti Ukrainos nacionalinio radijo programa

radijoBalandžio 1 d. Lietuvos radijo ir televizijos centras (toliau – Telecentras) per vidurinių bangų siųstuvą pradėjo retransliuoti Ukrainos nacionalinio transliuotojo „UA: PBC“ radijo programą.

Transliacijos vykdomos kasdien nuo 24 val. iki 6.30 ryto ukrainiečių, taip pat rusų ir baltarusių kalbomis per Telecentro valdomą vidurinių bangų siųstuvą, kuris veikia  1386 kHz dažniu ir užtikrina radijo signalo sklaidą nakties metu iki 1500 km spinduliu.

„Transliacijos vidurinių bangų diapazone pradėtos siekiant užtikrinti objektyvios informacijos apie Rusijos invaziją į Ukrainą bei Ukrainos ginamų demokratijos ir laisvės vertybių sklaidą Baltarusijoje, Ukrainoje ir dideliame europinės Rusijos dalies areale“, – teigia Telecentro vadovas Remigijus Šeris.

„Lietuva ir kitos civilizuoto pasaulio šalys visomis išgalėmis padeda ir remią Putino režimo užpultą Ukrainą. Ši Telecentro pagalba, retransliuojant Ukrainos radijo programą, kritiškai svarbi, regione nušviečiant įvykius ir realybę iš pirmų lūpų ir be propagandos“, – sako susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

„UA: PBC“ programos retransliavimo projektas vykdomas kartu su Tarptautiniu Baltijos bangų radiju. Telecentras projektą vykdo nekomerciniais (paramos) pagrindais.

Žygimanto Gedvilos, BNS nuotr.

Susisiekimo ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode