Parama dėkojame




Sprogimas

Šimtai tūkstančių ukrainiečių išvežta į Rusiją, siekiant juos nutildyti – V. Zelenskis

nutildytiŠimtai tūkstančių ukrainiečių išvežta į Rusiją, bandant juos nutildyti dėl Kremliaus pajėgų vykdomų karo nusikaltimų, sako Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Taip jis kalbėjo antradienį nuotoliniu būdu kreipdamasis į Lietuvos Seimą.

„Jie masiškai deportuoja žmones iš užimtų rajonų, jau išvežė šimtus tūkstančių žmonių, juos siunčia į specialias filtracines stovyklas, atiminėja dokumentus, tardo, žemina, ar žudo – neaišku“, – iš Kyjivo kalbėjo Ukrainos lyderis.

„Daug deportuotų siunčia į Rusijos regionus, draudžia išvažiuoti. Tai yra bandymas atsikratyti visų liudininkų dėl karo nusikaltimų“, – pridūrė jis.

V. Zelenskio teigimu, už tai atsakingi ne tik kariai, kurie vykdo nusikaltimus, bet ir jų vadai, politiniai lyderiai.

„Ar įmanoma, kad Rusijos politinė valdžia nesupranta, prie kokių pasekmių tai priveda? Neįmanoma, bet tai vyksta ir tai vyksta mūsų žemėje“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

Apie masines deportacijas anksčiau šį mėnesį Ukrainos lyderis kalbėjo kreipdamasis į Jungtines Tautas (JT).

Jis ragino „nedelsiant“ imtis veiksmų dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazijos į jo šalį, ragindamas pašalinti Rusiją iš JT Saugumo Tarybos, o jei tokios galimybės nėra – apskritai išformuoti organizaciją.

Tačiau Rusija yra viena iš penkių nuolatinių Saugumo Tarybos narių, kuri turi veto teisę ir ja ne kartą pasinaudojo blokuodama rezoliucijas ir derybas pasaulinėje arenoje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode