Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvoje veikia penki ukrainiečių registracijos centrai

penkiVidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės įsakymu laikinai sustabdyta registracijos centrų veikla Marijampolėje ir Šiauliuose. Tačiau, svarbu pažymėti, kad tiek Marijampolėje, tiek Šiauliuose ir toliau karo pabėgėliams iš Ukrainos teikiama humanitarinė pagalba, o registravimas vyksta Migracijos departamento teritoriniuose skyriuose. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į pastaruoju metu sumažėjusį karo pabėgėlių iš Ukrainos srautą.

Karo pabėgėlių iš Ukrainos registracija įprastine tvarka vyks penkiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Alytuje, Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Pasak ministrės A. Bilotaitės, atsiradus poreikiui, laikinai sustabdytų registracijos centrų veikla bus atnaujinta nedelsiant. 

Pastaruoju metu pabėgėlių srautas lėtėja jau nuo kovo 17 d., kai buvo pasiektas pikas ir per parą Lietuvoje buvo sulaukta daugiau nei 2000 karo pabėgėlių iš Ukrainos. Šiuo metu į Lietuvą atvykstančių ukrainiečių savaitės vidurkis siekia apie 600 asmenų.

Sumažėjus Ukrainos karo pabėgėlių srautui trumpinamas Migracijos departamento darbo laikas registracijos centruose, o sekmadieniais registracijos procedūros visai nebus vykdomos. Kitos paslaugos, kurios teikiamos registracijos centruose vykdomos nuolat. 

Statistikos duomenys rodo, kad maždaug trečdalis visų atvykusių ukrainiečių registruojasi Vilniaus registracijos centre. 

Šios dienos duomenimis, Lietuvoje užregistruota 47 003  karo pabėgėlių iš Ukrainos, iš jų – 19 348  nepilnamečiai.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios iš šalies išvyko beveik 5 mln. gyventojų.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode