Parama dėkojame




Sprogimas

G. Landsbergis: Rusijos sprendimas uždaryti konsulatą Sankt Peterburge nenustebino

konsuRusijos sprendimas uždaryti Lietuvos konsulatą Sankt Peterburge nenustebino, teigia užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Rusija tokias atsakomąsias priemones taiko visais atvejais, nepaisant priežasčių, dėl kurių diplomatinės priemonės buvo pritaikytos jai“, – BNS ketvirtadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasak jo, konsulatas Sankt Peterburge uždaromas „visiškai“.

„Reikia pažiūrėti tikslias detales, pavyzdžiui, dėl patalpų, kitų klausimų, bet aš suprantu, kad Lietuva tiesiog tokio konsulato nebeturės“, – teigė ministras.

Jis pabrėžė, kad pagrindų taikyti tokias priemones Rusija neturi.

Tokių veiksmų Rusija nurodė ėmusis po Lietuvos sprendimo išsiųsti Rusijos ambasados Vilniuje vadovą Aleksejų Isakovą ir Rusijos generalinio konsulato Klaipėdoje darbuotojus iš Lietuvos.

Pasak užsienio reikalų ministro, konsulines funkcijas Rusijoje Lietuva toliau teiks iš kitų savo atstovybių Maskvoje ir Kaliningrade. Apie tai, kad jas būtų rengiamasi uždaryti, jis žinių neturi.

Šis konsulatas, G. Landsbergio teigimu, pirmiausiai buvo reikalingas patiems Rusijos gyventojams, jis teikė konsulines paslaugas pirmiausia tiems rusams, kurie keliavo tranzitu per Lietuvą į Kaliningrado sritį. Dabar jiems iš Sankt Peterburgo greičiausiai reikės vykti į Maskvą.

Visi generalinio konsulato darbuotojai su šeimomis turi palikti Rusijos teritoriją per 15 dienų.

Autoriai: Ramūnas Jakubauskas, Austėja Masiokaitė-Liubinienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode