RETRO

Seime – nauji siūlymai griežtinti prekybą loterijos bilietais

bilietaisSiekiant padidinti gyventojų apsaugą nuo galimų finansinių praradimų, neigiamo internetinių loterijų poveikio bei sumažinti įsitraukimą į azartinius žaidimus, siūloma nuo kitų metų uždrausti skatinti žmones loterijose dalyvauti internetu.  

Būtų draudžiama bet kuria forma ir bet kokiomis priemonėmis skleisti informaciją ar atlikti įtikinėjimo veiksmus, įskaitant specialius loterijų organizatoriaus renginius, žaidimus, akcijas, nuolaidas, dovanas ir panašias priemones, kurios skatintų dalyvauti loterijose internetu. 

Tokių Seime registruotų pataisų autorius Biudžeto ir finansų komitete dirbantis Andrius Palionis sako, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ne kartą nurodė, jog lkai kurios interneto loterijos savo turiniu labai panašios į lošimų automatus, kurie priskiriami azartinių lošimų kategorijai.

„Kai kuriose loterijų interneto svetainėse galima betarpiškai pirkti ir tikrinti momentinės loterijos bilietus, tai užtrunka vos kelias sekundes (kaip ir lošiant lošimų automatais), vieno bilieto kainos siekia iki 20 eurų, o laimėjimas gali būti net 30 tūkst. kartų didesnis už statomą sumą. Taigi, interneto momentinėse loterijose prasilošimo galimybė yra didesnė nei lošiant kai kurių kategorijų lošimų automatais“, – teigia pataisų autorius. 

Anot jo, tokioje loterijoje lošiantys asmenys negali būti įtraukti į Apsiribojusių savo galimybę lošti asmenų registrą. 

Lietuvos loterijų asociacijos prezidentas Andrius Karaliūnas BNS teigė kol kas negalintis pakomentuoti galimo pataisų poveikio verslui.

„Sunku dabar suformuluoti pozicijas – mes nesuprantame... Dar neįsigaliojo ką tik priimtos pataisos. Šitie motyvai buvo nagrinėjami komitete (Seimo Biudžeto ir finansų komitete – BNS) ir kodėl dabar nei iš šio nei iš to prie to grįžtama?“ – BNS teigė A. Karaliūnas. 

„Tik pusantro mėnesio praėjo nuo būtent šito straipsnio, nuo būtent šios formuluotės svarstymo ir vėl teikiami pakeitimai. Kaip mes turime kalbėti apie verslo kažkokius lūkesčius, apie įstatymų tvarumą? Stebina, kad nesprendžiami esminiai šalies klausimai, svarbesni negu loterijos“, – pridūrė asociacijos vadovas. 

Seimas birželio pabaigoje uždraudė loterijų organizatoriams ir bilietų platintojams bei jų darbuotojams skatinti pirkėjus dalyvauti loterijose siūlant jiems įsigyti bilietus jų platinimo vietose. Tačiau šis draudimas netaikomas, kai loterijos bilietai platinami internetu. 

Dalis parlamentarų aiškino, kad draudimas siūlyti loterijos bilietus apsunkins verslą, o per svarstymus Seimo Ekonomikos bei Biudžeto ir finansų komitetuose lošimų organizatoriai įspėjo, kad draudimas paskatins šešėlį. 

Redaktorė Roma Pakėnienė

lpt.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode