Parama dėkojame




Sprogimas

Svetainės talpinimo paslaugos: ką verta žinoti prieš kuriant naują svetainę?

Ketinantiems kurti naują internetinę svetainę, elektroninę parduotuvę ar asmeninį blogą, rekomenduojame iš anksto pradėti mąstyti apie svetainės talpinimo paslaugas. Vienas svarbių žingsnių – hostingo paslaugų plano pasirinkimas, tačiau daugelis apie tai pradeda galvoti tuomet, kada svetainė jau būna sukurta. Labai svarbu jau svetainės kūrimo stadijoje pradėti domėtis siūlomais hostingo planais Lietuvoje, kadangi nuo svetainėje įdiegtų programinių sprendimų priklausys, galėsite pasirinkti vieną ar kitą hostingo planą. Nuo pasirinkto hostingo plano priklausys ir kaina, vieni jų kainuoja pigiau, kiti – šiek tiek brangiau. Tad labai trumpai aptarsime pagrindinius aspektus, kuriuos turite žinoti kurdami naują svetainę.

 

Hostingo paslaugų tiekėjų Lietuvoje ir visame pasaulyje yra labai daug. Visi jie siūlo labai panašius planus, tuo tarpu skiriasi tik kaina, paslaugų kokybė bei dėmesys ir rūpestis klientui. Vienos jų mažesnės, kitos – didesnės. Įprasta hostingo paslaugas tiekianti kampanija gali pasiūlyti tris pagrindines internetinės svetainės talpinimo rūšis. Rekomenduojame neskubėti ir palyginti kiekvienos kompanijos pateiktus pasiūlymus ir sutartyje numatytas sąlygas.

Paimsime konkretų atvejį ir aptarsime tris siūlomas rūšis: Web hostingą, Cloud hostingą ir VPS hostingą.

Pradėdami nuo pirmojo – Web hostingo, nesuklysime, kadangi šis planas yra vienas populiariausių. Dar galime šią rūšį pavadinti bendruoju hostingu. Šis planas itin populiarus dėl savo žemos kainos bei labai paprasto valdymo. Žemą kainą sąlygoja tai, kad vienu serveriu dalijasi apie šimtą kitų vartotojų. Turint nedidelę svetainę, ši aplinkybė nieko nekeičia. Patys įsitikinsite, kad nepaisant to, jūsų svetainė veiks puikiai. Žinoma, didesnėms svetainėms šis planas jau netiks, kadangi didelė tikimybė, kad jums tiesiog nepakaks suteiktų resursų serveryje.

Tuo tarpu, VPS planas yra kur kas patikimesnis, suteikia daugiau laisvės koreguoti serverio valdymą pagal savo poreikius, tačiau yra šiek tiek brangesnis. Šią svetainės talpinimo rūšį dažniau renkasi jau pažengę, turintys didesnes svetaines ir turintys bent minimalius serverio administravimo pagrindus. Verta paminėti, kad patys turėsite įsidiegti valdymo panelę ir kitas programas. Žinoma, tam yra savo srities profesionalai, kurie Jums gali padėti.

Cloud hostingas pasižymi itin lengvu valdymu, kadangi patiems nieko įsidiegti jau nebereikia, užsisakius planą, serveryje jau bus įdiegta valdymo panelė ir kiti įrankiai. Tačiau šis planas suteikia kur kas didesnius resursus serveryje ir užtikrina geresnį svetainės našumą.

Tikriausiai verta paminėti ir WordPress hostingo tipą. Ši hostingo rūšis yra pritaikyta tik vienai svetainės turinio valdymo (TVS) sistemai – WordPress. Jeigu jūsų kuriamas puslapis yra būtent WordPress, pagalvokite apie šį planą.

Taigi, jeigu jūsų kuriama svetainė nereikalauja pernelyg sudėtingų programinių sprendimų, neturi didelio srauto lankytojų bei netalpina daug duomenų, jums pakaks Web hostingo. Šis tipas tinka blogams, reprezentacinėms svetainėms.

Būtinai bendraukite su savo svetainės kūrėjais. Mat, jeigu jūsų internetinis tinklalapis turi papildomus įdiegtus įrankius, vos tik pradėję dirbti suprasite, kad web hostingo plano jau nebeužtenka, o reikia tokio, kuris suteiktų daugiau vietos serveryje.

Žinoma, tokiu atveju būtina perskaityti hostingo tiekimo sutartyje numatytas sąlygas. Svarbu, kad vos tik pastebėjus, kad būtina keisti planą, galėtumėte jį pasikeisti akimirksniu. Tačiau nėra ko nerimauti, daugelis tiekėjų sudaro labai palankias sąlygas savo klientams.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode