Sprogimas

Idealios žmonos paieška – sekso lėlių istorija

Kartais juokaujama, kad ideali žmona nekalba ir tenkina visus vyro poreikius. Reikalas, aišku, perspaustas, tačiau vieniši vyrai dažnai idealizuoja tokius santykius, kur moteris yra paklusni sekso deivė. Pliusas – jeigu gaminti moka, tačiau svarbiausi dalykai yra grožis ir įgūdžiai bei atsidavimas lovoje. Tai – fantazija, kuri visuomenėje plyti jau nuo amžių amžinųjų. Vyrai nori moters, kuri susijaudintų tada, kai vyras susijaudinęs ir, kad jiems su ja būtų lengva. Tam poreikiui ir fantazijai patenkinti ir buvo sukurtos sekso lėlės. Jeigu moterys turi vibratorius ir dildo, tai vyrai turi sekso lėles. Jų atsiradimo istorija ir evoliucija tikrai vertos dėmesio!

 

Pati pradžia

Jūreivių malonumui

Nors galvodami apie keliautojų, tokių kaip Kolumbas ir Magelanas, profesiją, ją įsivaizduojame kaip romantišką, įdomią ir išskirtinę, niekad nesusimąstome apie tamsiąsias, buvimo atviruose vandenyse, puses. Realiai pagalvojus, tai Ilgos dienos po kepinančia saule, badas, skorbutas ir visiška vienatvė skamba kaip pats tikriausias pragaras. Tačiau tuo pačiu metu tai skatino jūreivių išradingumą. Atsirado gausybė išskirtinių jūrininkų dainų, išskirtiniai jų papročiai, žargonas ir net keli ypatingi daiktai...

Maždaug XV-XVIa., ispanų, vokiečių arba prancūzų jūreiviai, pradėjo gamintis voyage dames arba „Kelionės damas“. Kadangi jūros vilkai buvo itin prietaringi, tai tikros moters į laivą imti nebuvo galima. Tačiau nuo prigimties nepabėgsi. Kartais kelis mėnesius trunkančios kelionės metu dėmesio iš damų tikrai pritrūkdavo. Tad laivuose atsirado vieta moderniosios sekso lėlės pirmtakei. „Kelionės damos“ būdavo paprasčiausios kaliausės, apsiūtos moteriškais rūbais ir labai paprastų įrankių pagalba, pritaikytos vyro aistrai tenkinti. Jūreiviai nebūdavo savanaudžiai, drąsiai praktikavo daugpatystę ir leido vieni kitiems pasidžiaugti „damos“ kompanija.

Dabar manoma, kad šios damos buvo pirmosios sekso lėlės pasaulyje.

„Olandiškos žmonos“

Kitas žingsnis sekso lėlės evoliucijoje, buvo dėtas tarp dviejų, labai skirtingų valstybių, esančių visiškai priešingose pasaulio vietose. Maždaug apie 1650 metus, olandų pirkliai į Japoniją atplukdė kiek patobulintą dame de voyage versiją. Kadangi Japonija buvo labai uždara, tokia egzotiška prekė iš įdomiosios Europos sulaukė neregėto populiarumo. Čia prilipo pavadinimas „Olandiškos žmonos“, kurį net ir dabar Tekančios saulės šalyje kai kas naudoja, kai kalbos tema – modernios silikoninės sekso lėlės ar kokia nors pripučiama lėlė.

Nevykę bandymai

Antikos mitai ir idėja

Be abejo, progresas nebuvo vien tik sklandus kilimas aukštyn. Vien kol jūreiviams pavyko sukurti sėkmingą sekso lėlės konceptą, prireikė daugybės šimtmečių. Iki tol buvo gausybė bandymų ir nepavykusių mėginimų sukurti kažką, kas vyrui padėtų „nuimti garą“.

Bene žymiausias bandymas – Ovidijaus (romėnų poeto) kūrinys „Metamorfozės“. Čia autorius užmina pačias pirmas užuominas apie tai, kad sekso lėlė gali egzituoti. Šiek tiek sutirštinęs spalvas, autorius pateikia vyro istoriją, kuris pasigamino moters skulptūrą iš dramblio kaulo. Jis tą moterį taip mylėjo, kad prausdavo, maitindavo ir net su ja miegodavo.

Turbūt kai kas jau suprato, kad kalbame apie Pigmalijoną – graikų mitologijos veikėją, legendinį Kipro skulptorių, kuris buvo nerangus ir nepatogiai jausdavosi prie moterų. Dėl to, kad jautėsi vienišas, vyras pasigamino skulptūrą ir Afroditės šventės metu nunešė deivei auką, kad ši jo skulptūrą atgaivintų. Deivė auką priėmė ir prašymą išpildė, o skulptūra tapo nimfa.

Taip vyrų mintyse buvo pasėta pirmosios sekso lėlės idėja. Nors ji ir atgijo, tačiau idėja yra ta pati – graži, paklusni ir geidulinga svajonių moteris, kuriai nereikia stengtis įtikti.

Liečiami stabai Anglijoje ir Airijoje

Tarp Antikos ir „Olandiškų žmonų“ dar buvo laikotarpis, kurį vadiname Viduramžiais. Jis truko labai ilgai ir nors jo metu bažnyčia stengėsi slopinti bet kokią erotiką, vulgarumą ir seksualumo apraiškas, kai kas iš tos operos vis tiek išliko.

Tiesa, išdykę anglų ir airių skulptoriai būtent tuo dievobaimingumu ir dangstėsi tam, kad dalintųsi erotika su kitais. Jie nuogų moterų biustus ir skulptūrėles įrėždavo tiesiog į bažnyčios sienas. Kam taip reikėjo daryti? Ogi tam, kad jų manymu tokios figūros turėjo atbaidyti piktąsias dvasias. Šie raižiniai/skulptūrėlės tikrai atrodė išskirtinai – raižytos damos turėjo didžiules, perdėtai išdidintas makštis. Skulptorių ir vietinių šventikų supratimu, piktos dvasios turėjo tokio vaizdo išsigąsti. Negana to, sklandė kalbos, kad šių raižinių/skulptūrų lietimas ir glamonėjimas turėjo suteikti gydomųjų galių.

Sunku pasakyti ar tik dėl to būdavo čiupinėjamos šios, pseudo šventos sekso lėlės.

Modernioji istorija

Vyrai, kurie šiais laikais mėgaujasi sekso lėlėmis turi dėkoti Naciams

Taip, antraštė galbūt skamba kiek skandalingai, tačiau tai yra tikrų tikriausia tiesa. Modernios dirbtinės sekso lėlės rinkoje atsirado tik dėl to, kad tokios priemonės gamybą II Pasaulinio karo metu užsakė SS vadas, tikrų tikriausias nacis, H.Himleris.

Matydamas, kad daug jo karių krenta dėl LPL, Himleris kreipėsi į skulptorių Artūrą Rinką, kuris, Himlerio užsakymu, sukūrė trijų tipų lėles. Viena buvo 168cm, kita 176cm, o trečia – 182cm ūgio. Visos turėjo apvalius klubus ir krūtis, o veidų dizainas buvo seksualus ir turėjo išryškinti išdykusios moters bruožus. Tiesa, nacių šulai pabrėžė, kad lėlės turi tik vieną tikslą – patenkinti. Nieko susijusio su meile ir jokios kalbos apie moters pakeitimą namuose čia negali būti.

Maždaug 1941 metų rugsėjo mėnesį buvo pagamintosios pirmosios Borghildos (tokį vardą gavo lėlės). Jos pradėjo keliauti į frontą bei rezervines linijas, o vėliau net įkvėpė vieną amerikietę pagaminti jų išvaizda paremtas lėles, dabar žinomas Barbės vardu. Tuo pat metu populiarėjo ir dabar plačiai žinomos, pigesnės, pripučiamos sekso lėlės. Tikroviškumu jos nusileidžia prabangioms sekso lėlėms, bet yra gerokai pigesnės ir paprasčiau prižiūrimos.

Mūsų laikų įvairovė ir įdomybės

Remiantis geru, labai blogų žmonių išradimu, vėlesnės sekso lėlės buvo gaminamos labai panašiu principu. Laikui bėgant ir XXa. artėjant prie pabaigos, technologinė pažanga jau buvo dėjusi milžinišką žingsnį į priekį. Koja kojon su juo žengė ir pripučiama lėlė. Būtent pripučiamos lėlės yra tas ikoniškas, dažnai šaržuojamas sekso lėlės paveikslas.

Na, o paskutiniajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pirkėjai jau galėjo rasti sekso lėlių, pagamintų iš dirbtinės odos, lėlių – robotų, nors ir primityvių, bei kitokių pažangos apraiškų sekso lėlės dizaine.

Tačiau, jeigu lygintume progresą, tai pastarieji dvidešimt metų atnešė pažangą ir pokyčius, kurie būtų lygūs pastariesiems dviem tūkstančiams metų. Užsukę į internetinę erotinių prekių parduotuvę ir pasižiūrėję, kokios yra sekso lėlės internetu (https://www.fantazijos.lt/sekso-leles)ir kokia šių prekių įvairovė šiandien – galite likti nustebę.

Šių laikų vyrai, net neišėję iš namų gali įsigyti į savo fantazijų moterį panašią lėlę. Blondinė, brunetė, raudonplaukė, žemesnė, apvalesnių formų ir didesnių krūtų arba lieknesnė, aukštesnė. Tik imk ir išsirink...

Viso ko viršūnė – ultra realistiškos sekso lėlės, kurios nuo tikrų moterų skiriasi tik tuo, kad neturi pulso. Tačiau jų kūnas, veido bruožai ir ypač anatominiai, seksualiniai aspektai – kone idealiai atitinka realias moteris. Be to, ji paklūsta bet kokiam norui ir fantazijai!

Ateities perspektyvos

Verta paminėti, kad ir dabartinė rinka nestovi vietoje. Net ir pačios moderniausios nūdienų lėlės tobulėja ne dienomis, o valandomis. Tikroviškos angos imamos derinti su robotika, tad artimiausiu metu, įmantrios sekso lėlės ne tik sukels pojūčius, artimus lytiniam aktui su tikra moterimi, tačiau ir turėtų judėti, elgtis pagal situaciją, sukurti pojūčius dar artimesnius tikram seksui.

Taip pat, kai kurie gamintojai jau gali gaminti lėles pagal užsakymą. Vyras gali kreiptis į gamintoją ir pagal kliento nurodymus bus pagaminta jo fantazijas atitinkanti dama. Pradedant plaukų spalva, baigiant krūtų spenelių tipu – viską galima pasidaryti taip, kaip norisi.

Kai kurie pojūčiai persikelia į virtualią erdvę. Užsienyje vykstančiose suaugusiųjų pramogų parodose buvo pristatytos lėlės, kurias sudaro tik Flashlight tipo masturbatorius, speciali konstrukcija, pritaikyta vyrui ir virtualios realybės akiniai. Pasinėręs į virtualią realybę vyras gali prieš akis matyti savo seksualinę fantaziją, o tuo pat metu jausti analogiškus pojūčius dėka elektroninio masturbatoriaus, kuris veikia taip, kaip veiksmas vaizdinėje medžiagoje. Labiausiai pirkėjus traukiantis privalumas – aukščiausio lygio potyriai bei sąlyginai nedidelė kaina (jeigu lyginsime su ultra realistiškomis sekso lėlėmis).

Aišku, ir dabartinė lėlių įvairovė nenuvilia. Užsukę į internetinę parduotuvę šiandien, galite rasti dešimtis skirtingų lėlių. Tačiau tai, ką bus galima rasti rytoj – sunku nuspėti!

Užs. Nr. 20-63

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode