Parama dėkojame




Sprogimas

Kaip naudoti ryškias spalvas interjere?

Ryškios spalvos interjere gali būti tikras iššūkis. Nors jos puikiai papildo bet kokio stiliaus erdvę, suteikia jai gyvybingumo ir ryškumo, tuo pačiu metu šalia jų reikia derinti neutralias spalvas, tinkamus baldus ir interjero aksesuarus. Visa tai nelengva, ypač, jeigu nesate interjero dizaineriai ar apie spalvų derinimą nusimanantys specialistai. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl modernūs, stilingi minkšti kampai, kavos staliukai, komodos bei kiti baldai dažniausiai yra derinami prie neutralių atspalvių namuose – baltos, smėlio, juodos, pilkos ar rudos. Nors daugeliui ryškios spalvos atrodo vaikiškai ir net gąsdinančiai, tinkamas planavimas ir derinimas gali sukurti spalvų paletę, kuri nenusibos prabėgus net dešimtims metų. Visgi, kaip tai sukurti?

 

Kaip derinti spalvingumą?

Visų pirma, interjero specialistai pateikia patarimus, nuo ko reikėtų pradėti norint suderinti ryškias spalvas su kambario baldais ir aksesuarais. Pasak jų:

•           Pirmasis žingsnis – išsirinkti neutralų atspalvį, prie kurio bus derinami ryškūs akcentai. Tai padės išvengti ryškių spalvų maišalynės ir visuomet kontroliuoti jų gamą.

•           Rekomenduojama prieš pritaikant ryškią spalvą interjere, visų pirma užsisakyti audinio pavyzdžių. Pavyzdžiui, jeigu manote, kad jūsų svetainėje geriausiai atrodys dideliu komfortu pasižymintys minkšti kampai, užsisakykite audinio pavyzdžių ir pasižiūrėkite, kaip šio baldo spalva atrodo prie tame pačiame kambaryje esančių kitų detalių.

•           Reikia palaikyti balansą tarp šiltų ir šaltų spalvų.

•           Ryškūs rožinės spalvos atspalviai visuomet turėtų būti neutralizuojami neiššaukiančiomis, pastelinėmis spalvomis, tokiomis kaip balta, pilka, ruda ir kitos.

Laikydamiesi visų šitų patarimų, nesunkiai sukursite skoningą ir stilingą namų interjerą su ryškiomis spalvomis. Svarbu atsižvelgti į kiekvieną spalvą, nes visos jos kartu kuria erdvės visumą.

Kaip naudoti ryškius aksesuarus?

Kuomet jau turite pasirinkę neutralų atspalvį, nuspręskite, ar juo bus nudažytos sienos, ar, pavyzdžiui, neutraliais atspalviais bus padengti svetainės kambaryje stovintys minkšti kampai ar foteliai. Kiek vėliau metas prie šio neutralaus tono derinti ryškius aksesuarus – švelnūs, pasteliniai atspalviai, kombinuojami su ryškiais tonais, suteiks bet kokiam kambariui individualumo ir gyvybės.

Tai gali būti smėlio spalvos sienos, švelniai pilkos spalvos baldai. Šalia jų gali tysoti margas, spalvingas kilimas, kabėti ryškios spalvos užuolaidos ar ant baldų atlošų gulėti tokie pat ryškūs pledai. Žinoma, svarbu visą tai derinti ir spalviškai: jeigu jūsų kilimas turi mėlyno atspalvio detalių, tuomet jų turėtų būti ir ant užuolaidų ar kito aksesuaro.

Svarbus ir erdvės centras

Derindami ryškius atspalvius, padarysite sau didelę paslaugą, jeigu išsirinksite vieną erdvės centrą, apie kurį bus dėliojami spalvingi aksesuarai. Tai gali būti svetainės kambaryje stovintys minkšti kampai ar vienas jų, sofa, foteliai. Šis erdvės centras ir gali būti jūsų ryškus akcentas, jeigu jį supančios sienos ir kiti baldai bus padengti neutraliais atspalviais. Žinoma, prie jo spalvinės gamos taip pat galite derinti ir nedidelio dydžio aksesuarus, kurie harmoningai sujungs visas kambario detales ir kurs jaukų interjerą.

Pavyzdžiui, svetainės kambaryje pastatykite modernią ryškiai geltonos spalvos sofą, kuri taps visos erdvės centru. Tai puikus akcentas, nes tai – atskaitos taškas, į kurį pirmąjį krypsta akys.

Interjero specialistai pažymi, kad svarbiausia yra nebijoti žaisti su spalvomis. Ypač šiais laikais, kuomet tiek daug baldų ir aksesuarų – sofos, foteliai, minkšti kampai, kilimai ir kiti – yra dekoruoti ryškių spalvų audiniais, todėl rinktis tikrai yra iš ko. Seniai praėjo laikai, kai namų negalėjome dekoruoti spalvomis. Šiandien belieka jomis džiaugtis ir pasinaudoti kuriant unikalų, individualų ir nuotaiką gerinantį interjerą!

20-71

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode