Sprogimas

MO muziejus šiemet rengs Lietuvos meno žaidynes – MOlimpiadą

MO muziejus jau šios vasaros pradžioje organizuoja virtualias Lietuvos meno žaidynes – MOlimpiadą. Žaidynės įvyks birželio 4 dieną, o jose dalyvauti bei žaismingai sužinoti daugiau apie Lietuvos meną kviečiami visi norintys.

Smagus ir įtraukiantis būdas sužinoti daugiau

„Kaskart norime pasiūlyti naujų patirčių ir būdų sužinoti daugiau apie Lietuvos meną. Taigi karantino laikotarpiu sužinoję, kad šiemet neįvyks Olimpinės žaidynės Tokijuje, nusprendėme suorganizuoti MOlimpiadą – virtualias Lietuvos meno žaidynes“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Ji taip pat priduria, jog šios žaidynės yra smagus žaidimas. O net ir jo šūkiu pasirinkta frazė „Smagu, kai žinai. Dar smagiau, kai sužinai“ sufleruoja, jog tikslas yra dalyvauti ir daugiau sužinoti. Žinoma, bus apdovanoti ir geriausieji.

„Visuomet ieškome naujų, interaktyvių būdų, kaip Lietuvos žmonėms pristatyti geriausius Lietuvos ir pasaulio meno kūrinius, paskatinti domėtis ir atrasti meno įvairovę. Virtualiosios Lietuvos meno žaidynės, MOlimpiada, būtent toks ir yra projektas – įtraukiantis ir leidžiantis pasivaikščioti po įdomųjį meno pasaulį neišėjus iš namų“, – sako projekto partnerio, visuomeninio transliuotojo LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

MOlimpiados klausimus kuria MO muziejus, todėl žaidynėse bus galima sutikti menininkus ir istorijas iš MO kolekcijos, nuo 1960-ųjų iki šių dienų.

Meno žaidynės – birželio 4 dieną

MOlimpiados diena – birželio 4-oji. Žaidynės vyks visą dieną nuo 8 val. iki 24 val., tereikia užsukti į www.mo.lrt.lt, užsiregistruoti ir dalyvauti. O norintys registruotis iš anksto jau dabar tai gali padaryti www.mo.lrt.lt

Lietuvos meno žaidynėse bus 30 klausimų. Visiems dalyviams bus pateikti trys atsakymų variantai, iš kurių vienas bus teisingas. Beveik visi klausimai bus iliustruoti MO kolekcijos kūrinių nuotraukomis, kurios padės dalyviams arba atsakyti į klausimą, arba sufleruos kelią, kuriuo reikėtų eiti teisingo atsakymo link. Ne mažiau svarbu, kad tokiu būdu bus galima pamatyti nemažai meno kūrinių ir sužinoti apie jų autorius.

Kas laukia nugalėtojų?

MO atstovai priduria, kad kaip ir tikroje Olimpiadoje yra svarbu dalyvauti, o ne laimėti. Tačiau mėgstantiems greitį ir taškus bus skirti prizai.

Apdovanoti bus penki dalyviai, surinkę daugiausiai taškų per trumpiausią laiką. Jiems atiteks MO muziejaus įsteigti prizai: išskirtinis vakaras tik nugalėtojams atidarytame MO muziejuje, su vakariene ir ekskursija po MO saugyklą, ekskursija draugų grupei su MO gidu, užsiėmimų ciklas „Dėmesingi rytai“, metinės ar mėnesio MO muziejaus narystės. Daugiau apie prizus ČIA.

Norintiems pasiruošti

MO muziejus dar visai neseniai baigė video pasakojimų ciklą apie Lietuvos moderniojo ir šiuolaikinio meno kūrėjus, MO kolekcijos autorius. Visus video galima pamatyti ČIA.

MO informacija ir nuotrauka

Apie MO

MO muziejus, kurio pastatą suprojektavo pasaulyje garsus architektas Daniel Libeskind, duris atvėrė 2018 m. spalio 18 d. Iki atidarymo MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Jame sukauptą daugiau nei 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų. Nuo MO muziejaus atidarymo (2018 m. spalio 18 d.) iki 2019 m. pabaigos MO apsilankė daugiau nei 300 000 žmonių.

MO muziejus – gero laisvalaikio vieta, pasakojanti istorijas apie mus. Čia užsukti kviečia parodos, kinas, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai, skirti įvairioms amžiaus grupėms. Vienas iš MO tikslų yra burti aktyvią bendruomenę – MOdernistus – kurie palaiko MO idėją ir padeda kurti naująjį muziejų drauge.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode