Sprogimas

Lašelis papildomo dėmesio dažytiems plaukams

Dažyti plaukai, iš karto po dažymo, atrodo nepriekaištingai, visgi, tinkamai neprižiūrint spalva ima plautis ir blukti greičiau nei auga plaukai. Tiesa, galimas ir kitas scenarijus – skyrus pakankamai dėmesio dažytų plaukų priežiūrai, spalvą galima kuo puikiausiai išlaikyti iki kito vizito pas meistrą. Dažytiems ir ypač šviesintiems plaukams būtina teisinga priežiūra ne tik siekiant kuo ilgesnį laiką išsaugoti neišsiplovusią, nenugeltonijusią, gaivią ir sodrią spalvą, bet ir norint atgaivinti dažymo paveiktą plauko struktūrą.

 

Kaip dažymas veikia plauko struktūrą?

Kad ir kaip pažengusios šių dienų technologijos ir meistrų technologinės žinios, vis tik, neįmanoma plaukus dažant ilgalaikiais dažais nepaveikti jų struktūros. Visuose ilgalaikiuose ar pusiau ilgalaikiuose dažuose be pigmentų ir kitų sudedamųjų dalių yra dvi svarbiausios veikliosios medžiagos – vandenilio peroksidas ir amoniakas. Amoniako funkcija yra atverti plaukų žvynelius ir taip sukurti sąlygas dažų molekulėms patekti į plauko vidų, kur vėliau reakcijos su oksidantu metu išgaunamas naujas plaukų atspalvis. Tad, net ir maksimaliai atsakingai dirbant su ilgalaikiais dažais, plaukai gali sausėti ar būti kitaip paveikta jų struktūros kokybė. Taigi, norint ir toliau džiaugtis spindinčiais, elastingais plaukais reiks skirti dėmesio plaukų puoselėjimui ir naudoti tinkamas priežiūros priemones.

Tausojanti kasdienė dažytų plaukų priežiūra

Atwins plaukų priežiūros profesionalai teigia, jog bendra taisyklė yra gana paprasta – dažytus plaukus rekomenduojama plauti mažiau agresyvių ploviklių turinčiais šampūnais ir naudoti spalvos priežiūros priemones, kurios palaiko reikiamą atspalvį bei drėgmės balansą. Blondinėms švelnių atspalvių priežiūrai namuose visuomet rekomenduojame šampūną ir kondicionierių, kurie neutralizuoja nepageidaujamus vario, gelsvus atspalvius, taip pat minkština, švelnina ir nesausina plaukų. Atspalvio palaikymo kondicionierius verta išbandyti ne tik šviesiaplaukėms, bet ir subtilesnių atspalvių, skaidrios ar ryškios spalvos plaukų savininkėms. Mūsų profesionalų atrinktos priemonės ne tik akimirksniu atgaivina spalvą, bet kartu ir puoselėja jų struktūrą. Taip pat svarbu ne tik pasirinkti tinkamą šampūną bei kondicionierių, bet ir atkreipti dėmesį į vandens temperatūrą. Plaunant galvą karštu vandeniu plauko kutikulės atsiveria ir susidaro palankios sąlygos pigmento išsiplovimui, todėl verčiau šampūną bei kondicionierių išskalaukite šiltu, o ne karštu vandeniu.

Tam, kad dažyti plaukai neprarastų gyvybingumo ir sveiko spindesio, nepamirškite bent kartą per savaitę dažytų plaukų palepinti kauke. Atkuriamosios kaukės atstatys dažant pažeistą plauko struktūrą, o drėkinamosios, savo ruožtu, plaukui suteiks švelnumo bei elastingumo. Esant poreikiui naudokite ir intensyviai plaukų priežiūrai skirtą aliejų, serumą, fluidą ar kitą atkuriamąją priemonę.

Dažytiems plaukams kenkiantys veiksniai

Dažytiems plaukams nepalankūs tie patys dalykai, kurie gali lemti ir sveikų plaukų būklę – tai netinkamas džiovinimas fenu, per dažnas tiesinimas ar formavimas karštais įrankiais, nenaudojant karščio apsaugų. Taip pat plaukams žalingi yra tiesioginiai UV saulės spinduliai. Vis tik, dažytus plaukus derėtų saugoti kur kas atidžiau, nes jie kur kas greičiau praranda drėgmę. Skyrus papildomo dėmesio apsaugai nuo žalingų veiksnių ne tik apsaugosite spalvą nuo blukimo, bet ir stiprinsite bei tausosite savo plaukus. Kaip tik todėl, plaukų priežiūros priemonių lentynėlę verta papildyti apsauginėmis priemonėmis, kurios saugo nuo žalingo karščio poveikio. Vasaros metu svarbu nenumoti ranka ir į apsaugą nuo UV spindulių.

Tiek sveikus, tiek dažytus, o ypatingai šviesintus plaukus, būtina saugoti ir lankantis baseine. Čia naudojamas chloras ne tik blukina dažytų plaukų spalvą, bet ir ypač neigiamai veikia plauko struktūrą, todėl nepamirškite užsidėti kepurėlės, o po apsilankymo baseine išsiplauti plaukus ir sudrėkinti juos kondicionieriumi.

Dėmesinga plaukų priežiūra svarbi visų tipų plaukams, vis tik dažytiems plaukams lašelis papildomo dėmesio ypač pravers. Taip džiaugtis pasirinktu plaukų atspalviu bei išpuoselėtais, sveikai žvilgančiais plaukais galėsite dar ilgiau.

21-256

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode