Sprogimas

Romperiukai – viena iš kūdikio kraitelio sudedamųjų

Dar prieš gimstant kūdikiui ne tik namai prisipildo naujais daiktais, bet ir tėvų žodynėlis naujomis sąvokomis. Tiek į kūdikių spintas, tiek į tėvelių žodyną atkeliauja įvairūs šliaužtinukai, romperiukai ir smėlinukai. Šliaužtinukai, dažniausiai mažylių spintose neužsibūna, mat yra tokie patogūs, kad dėvimi beveik kasdien. Kaip ir šiek tiek paaugusiems vaikučiams romperiukai. Vis dar nežinote, kokie tai rūbeliai ir ar verta juos turėti? Tuojau papasakosime.

 

Kas yra šliaužtinukai ir ar verta juos turėti naujagimio kraitelyje?

Šliaužtinukas – tai itin patogus rūbelis, primenantis kombinezoną. Tai vientisas, viso ūgio drabužėlis su prijungtomis kojinytėmis-tapukais, neretai ir su galvytės apdangalu. Be to, kai kurie siuvami su integruotomis pirštinaitėmis. Tai itin patogus rūbelis, mat atskiros pirštinės ar kojinės gali nusimauti, o štai prijungtos prie kombinezono – ne, dėl to tai išties puikus sprendimas mėgstantiems draskytis mažyliams. Be to, vaikučiui neatsiraitos, nepasikels nei rankovytės, nei kelnytės. Paprastai šliaužtinukai gaminami iš itin kokybiškos medvilnės, tad jie nedirgina mažylių odos. Šliaužtinukas gali atstoti ir pižamą. Juos galite rengti vienus arba kaip apatinį rūbelį pasivaikščiojimo lauke, kelionės ar žiemos metu. Be to, žiemai galite rinktis šliaužtinukus iš merino vilnos, storesnės ar dvigubos medvilnės, veliūro. Tai puikus sprendimas jautrią odą turintiems kūdikiams, mat kai kurie šliaužtinukai gaminami su siūlėmis išorėje.

Romperiukai – kas tai ir kuo jie skiriasi nuo šliaužtinukų

Nors iš pirmo žvilgsnio romperiukas gali priminti šliaužtinuką, jie, visgi, šiek tiek skiriasi. Jei šliaužtinukai turi prisiūtas kojines ir pirštines, tai romperiukai turi trumpesnes rankoves ir šortukus. Priklausomai nuo modelio, kai kurie romperiukai turi ilgesnes kelnytės ar bridžus, kurie nedengia mažylių pėdų, o jų rankovytės yra trumpos. Tai itin praktiškas pasirinkimas daugiau judėti pradėjusiems mažyliams. Tiek šliaužtinukai, tiek romperiukai užsagstomi dažniausiai spaudėmis ar užtrauktuku drabužėlio priekyje. Tiesa, kai kurie modeliai turi galimybę atsisegti ties klynuku, kad būtų patogiau pakeisti sauskelnes. Romperiukai gali būti gaminami tiek iš organinės, tiek iš klasikinės medvilnės, kuri, be to, yra hipoalerginė, antibakterinė, tad puikiai tiks ir alergiškiems ar jautrios odos mažyliams. Tiek šliaužtinukus, tiek romperiukus aprengti išties patogu, mat jie lengvai ir išties plačiai atsisega. Be to, jie yra komfortiški, mat nevaržo mažylių judesių.

Kaip išsirinkti tinkamą šliaužtinuką ir romperiuką

Išrinkti tinkamą šliaužtinuką jūsų mažyliui nėra taip jau sudėtinga. Dažnai juos rinkdamiesi galite atkreipti dėmesį į ant etiketės nurodytą amžių. Kai kurie šliaužtinukai ir romperiukai turi nurodytus ir kitus matmenis – bendrą ilgį, ilgį nuo kakliuko iki klynuko ar panašiai. Visgi, jei dvejojate, ar išsirinktas drabužėlis tikrai tiks mažyliui ir nebus per mažas, rekomenduotume rinktis dydžiu didesnį. Šliaužtinukai ir romperiukai turi būti laisvi, visiškai nevaržyti vaikučio judesių, patogiai priglusti prie kūno. Per mažas rūbelis gali būti nepatogus, spausti ar veržti. O be to, jei rūbelis bus tikrai per didelis, užteks palaukti vos kelias savaites ir jis bus kaip tik!

Smėlinukas.lt – patogūs rūbeliai vaikams bet kokiai progai

Internetinėje parduotuvėje smėlinukas.lt rasite platų mergaitiškų ir berniukiškų rūbų, patalynės ir kitų kūdikių priežiūros priemonių pasirinkimą. Čia galite įsigyti tiek proginius, tiek kasdienius šliaužtinukus ar romperiukus. Išsirinkti tinkamo dydžio rūbelį išties paprasta, mat užtenka žinoti mažylio amžių ir ūgį. Itin aukštos kokybės drabužėliai vaikams yra itin patogūs, o natūralios medžiagos leidžia vaiko odai nevaržomai kvėpuoti. Asortimente rasite ir drabužėlių iš hipoalerginės medžiagos, kurie tiks ne tik alergiškiems, bet ir jautrios odos mažyliams. Smėlinukas.lt gausi įvairių spalvų, stiliaus, medžiagos, žieminių ar vasarinių šliaužtinukų ir romperiukų. Čia gyvena pati geriausia kokybė patiems mažiausiems.

https://www.smelinukas.lt/index.php/drabuziai-mergaitems/rubeliai-kudikiams-mergaites/sliauztinukai-kudikiui-44.html

22-145

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode