Sprogimas

Korupcijos tyrime STT sulaikė „Tete-A-Tete“ savininką S. Kacą, jam pateikti įtarimai

teteSpecialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininką Samoilą Kacą, BNS patvirtino tarnybos atstovė spaudai Renata Keblienė.

Pasak jos, verslininkas sulaikytas ketvirtadienį. „Tete-A-Tete“ savininkas taip pat yra vienas iš Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos vadovų.

S. Kacui pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

„Patvirtiname, kad vakar šis asmuo buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu“, – BNS penktadienį sakė R. Keblienė.

S. Kacas sulaikytas atliekant tyrimą dėl galbūt Seimo nariui Matui Maldeikiui pasiūlyto kyšio. Tyrimo duomenimis, 50 tūkst. eurų kyšį parlamentarui pasiūlė kito Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius. 

Įtariama, kad kyšis pasiūlytas už tai, kad M. Maldeikis palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, siekiant sustabdyti ar neribotam laikui atidėti Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektą.

Po STT pareigūnų kratos jo kabinete Seime M. Puidokas pasiskundė patyręs agentų smurtą. STT dėl incidento pradėjo vidinį tyrimą, tačiau teigia, kad prievartą turėjo panaudoti, nes parlamentaras nepakluso teisėtiems reikalavimams atiduoti mobiliojo ryšio telefonus.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode