Sprogimas

Pamąstymai prieš rinkimus

Daug kartų tikintys žmonės ragino padėti jiems susiorientuoti prieš būsimus rinkimus. Kai kurie net pageidavo, kad vyskupas įvardintų konkrečias partijas ar konkrečius kandidatus. Konkretus pasirinkimas priklauso pačiam rinkimuose dalyvaujančiam žmogui, tačiau pasirinkimą gali palengvinti žinojimas, ko mes, tikintieji, viltumėmės iš tų, kurie mums atstovaus.

Jei kandidatas deklaruoja, kad jis sieks bendro gėrio, tokia nuostata visiškai nieko nereiškia, nes bendro gėrio siekė ir Leninas, o kas iš to išėjo, dar yra neišblėsę iš mūsų atminties.

Pirma, svarbu žinoti, koks yra kandidato požiūris į žmogų: ar jį laiko nelygstamu Dievo kūriniu, ar tik išsivysčiusiu beždžionės proanūkiu. Šis požiūris yra labai svarbus, nes nuo jo priklausys, ar renkamas kandidatas gins žmogaus gyvybę nuo pradėjimo iki natūralios mirties, ar rūpinsis ne tik medžiagine, bet ir dvasine žmogaus gerove.

Antra, labai svarbu žinoti kandidato požiūrį į šeimą. Ar jis pripažįsta, kad santuokos keliu tarp vyro ir moters sukurta šeima yra tautos pamatas ir bet koks kėsinimasis į natūralią šeimą yra tų pamatų griovimas ir visuomenės stūmimas į moralinę ir demografinę duobę.

Trečia, taip pat svarbu susiorientuoti, ar kandidatas turi transcendentinį žvilgsnį, kad ne žmogus – visatos centras, bet yra Aukštesnė Jėga, kurią mes vadiname Dievu. Dabartiniu metu Amerikoje ir Europoje yra paplitęs vadinamasis politkorektiškumas, kai tikėjimo reikalai paliekami asmeninei sferai. Nebūtinai kandidatas privalo būti katalikas; vis dėlto verta susiorientuoti, kokius jis turi dvasinius pamatus.

Ketvirta, ne mažiau svarbu susiorientuoti, koks kandidato požiūris į savo tautą: ar jis ją brangina kaip vaikas savo tėvą ir motiną, ar jis pasiruošęs ginti žmonių ir visos tautos laisvę, o gal mąsto, kad reikia klusniai vykdyti globaliai mąstančių biurokratų nuorodas, kaip kadaise dalis lietuvių klusniai vykdė Kremliaus nurodymus.

Penkta, svarbu žinoti, ar kandidatas yra vilties žmogus: ar, susidūręs su sunkumais, nenuleis rankų, bet ištvermingai sieks gėrio pergalės.

Galbūt mes nerasime tokio kandidato, kuris visiškai atitiktų šias nuostatas, bet tinka sverti ir rinkti tuos, kurie atrodys priimtiniausi.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode