Sprogimas

Pagrindinės nesenstančio interjero taisyklės

Perprasti dekoravimo paslaptis nėra lengva net ir patyrusiems ekspertams. Visapusiškai išpildytame interjere harmoningai susijungia ne tik atskiros dekoracijos, bet ir architektūrinės detalės. Šarmingo žavesio erdvei suteikiaindividualūs ir laikui nepavaldūs akcentai. Galiausiai tai leidžia sukurti ne tik patrauklų, bet ir nesenstantį interjerą.

 

1. Pasakokite istoriją

Kiekvieni namai – nauja istorija. Ją „pasakoja“ ne tik ten gyvenantys žmonės, bet ir daiktai.Vieni jų laikui bėgant keičiasi, tačiau kiti išlieka ir tampa tiesiog neatsiejamu akcentu. Dažniausiai tokios interjero detalės pasižymi ne tik estetika, bet ir funkcionalumu.

Puikus to pavyzdys – langų uždengimai: širmos, žaliuzės, romanetės, užuolaidos ar roletai.Jie padeda apsisaugoti nuo ryškių saulės spindulių ir nepageidaujamų žvilgsnių, todėl galima mėgautis netrikdomu poilsiu namuose. Dėl patrauklaus dizaino šios priemonės padeda sukurti unikalią ir stilingą aplinką, kurioje tiesiog malonu būti. Tinkamai suderinus gaminio medžiagą ir apdailos elementus, kambaryje įsivyrauja ypatinga harmonija. Ji – bene svarbiausias kiekvienų namų elementas.

2. Supraskite savo poreikius

Net ir skoningiausiai įrengta aplinka nesukels pačių geriausių emocijų, jei joje nesijausime patogiai. Tai taisyklė, kurios nevertėtų pamiršti kuriant bet kokį interjerą. Prieš įsigyjant dekoro elementus, visų pirma, patariama gerai apgalvoti savo poreikius. Po dienos darbų mėgstate atsipalaiduoti svetainėje ant sofos? Tuomet, kodėl gi jos nepapuošus patogiomis pagalvėlėmis.

Tam, kad pilnavertiškai pailsėtumėte bet kuriuo paros metu, verta pasirūpinti ir langų uždengimais. „Domus Lumina“ širmos, romanetės, o gal jau klasika tapusios užuolaidos – platus pasirinkimas leidžia įsigyti individualius lūkesčius labiausiai pateisinančias priemones. Nepriklausomai nuo tipo, kiekviena jų sulaiko iš lauko sklindančią šviesą. Dar vienas langų uždengimų privalumas tas, kad jie sulaiko šilumą, todėl vasaros metu patalpa neperkaista, o žiemą sutaupoma energijos sąnaudų.

3. Nevenkite maišyti klasikinių ir modernių detalių

Subtilus klasikinių ir modernių dekoro elementų derinimas padeda sukurti ypatingą interjero sinergiją. Ji – tikras mūsų gyvenimo atspindys. Norint visapusiškai tobulėti, svarbu nuolat išbandyti naujus dalykus. Tačiau tam, kad išlaikytume vidinę ramybę ir nepamirštume tikrųjų vertybių, tiesiog privalome atsigręžti į tradicijas.

Pavyzdžių, kaip tai atskleisti savo namuose, pakankamai nemažai. Prie klasikinio stiliaus tekstilės gaminių, tokių kaip dekoratyvinės pagalvėlės ar lovatiesės, puikiai tinka moderniu dizainu išsiskiriančios širmos, žaliuzės ar roletai. Proporcingas tokių priemonių naudojimas padeda sukurti nuoseklų kambario įvaizdį.

4. Rinkitės tinkamas medžiagas

Ilgaamžis interjeras tiesiog neatsiejamas nuo patvarių medžiagų. Siekiant sukurti laikui nepavaldžius namus, patariamanevengti medienos ir natūralių audinių. Lininės lovatiesės, vilnoniai kilimai –aksesuarai, kurie ne tik patraukliai atrodo, bet ir džiugina mus ne vienerius metus.

Šiuo atveju puikiai tinka ir medinės žaliuzės. Šie langų uždengimai gali tapti vienu iš pagrindinių interjero akcentų. Patogu ir tai, kad jų priežiūra labai praprasta. Jei norite išbandyti kažką kito, rekomenduojama apsvarstyti natūralaus audinio užuolaidas ar romanetes. Jos pasižymi elegantiška išvaizda ir įneša prabangos.

5. Nekopijuokite kitų

Išlaikyti individualumą šiais laikais ganėtinai sudėtinga. Tiek realiame gyvenime, tiek socialinėje erdvėje nuolat matome daugybę to pavyzdžių. Visgi pasistengus tai įgyvendinti tikrai įmanoma. Naujausios gamybos technologijos leidžia sukurti unikalaus dizaino produktus. Vieni iš tokių – langų uždengimai:širmos, roletai ir t. t. Galima pasirinkti ne tik norimą šių priemonių audinį, bet ir valdymo būdą. Taigi, kodėl gi nepasinaudojus tokia puikia proga ir nesukūrus originalių namų?

Laikui nepavaldus interjeras savyje slepia ne vieną paslaptį, tačiau jas perprasti galite ir jūs. Nepasiklyskite painiose tendencijų džiunglėse ir išlaikykite individualumą. Tai leis džiaugtis ne tik unikalia, bet ir itin komfortiška namų erdve.

20-02

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode