Parama dėkojame




Sprogimas

Fidžiui trečiadienį smogė galinga Ramiojo vandenyno audra, kuri plėšė namų stogus ir užtvindė miestų gatves, prieš tai nusiaubusi Saliamono salas ir Vanuatu. 

Atogrąžų ciklonas „Harold“ praėjusią naktį nuo aukščiausios – 5-os – kategorijos susilpnėjo iki 4-os, tačiau priartėjus prie Fidžio jo vėjo gūsių greitis vis tiek siekė beveik 240 km per valandą.  

Oficiali meteorologijos tarnyba „NaDraki“ anksčiau pranešė, kad ciklonas yra į pietus nuo didžiausios Fidžio salos Viti Levu, tačiau artėja prie sausumos greičiau nei buvo prognozuota.   

Nors ciklonas kiek susilpnėjo, jis tebėra „itin pavojingas“, nurodė tarnyba ir rekomendavo Viti Levu pietinės dalies gyventojams pasislėpti bažnyčiose, mokyklose ar kituose didesniuose pastatuose.   

Tikėtina, kad „Harold“ anksti ketvirtadienį smogs Tongai ir padarys daugiau žalos.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti apgadinti statiniai ir nuplėšti namų stogai Nausoryje, esančiame netoli Suvos.  

Viti Levu šiaurėje esančio Ba miesto pagrindinę gatvę užtvindė iš krantų išsiliejusios upės vanduo.  

Nacionalinė ekstremaliųjų situacijų valdymo tarnyba nurodė, kad turėtų evakuotis visi pietinės pakrantės, kur yra daug Fidžio turizmo traukos centrų, gyventojai.   

„Prognozuojame, kad audra bus labai pavojinga žmonėms, gyvenantiems pakrantės rajonuose. Raginame juos persikelti į aukščiau esančias vietoves“, – įspėjo tarnyba. 

Tarnybos vadovė Vasiti Soko sakė, kad buvo paruošti evakuacijos centrai, o pareigūnai stengiasi užtikrinti, kad būtų laikomasi socialinio atstumo, siekiant, kad tarp žmonių, bėgančių nuo ciklono, neplistų koronavirusas.   

Fidžyje iki šiol nustatyta 15 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų. Visi sergantieji – karantinuoti.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Suva, balandžio 8 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode