Parama dėkojame




Sprogimas

Čekijos vyriausybė ketvirtadienį pranešė, kad paspartins dėl koronaviruso epidemijos šalyje įvestų karantino priemonių atšaukimą, nes nori greičiau vėl užkurti šalies ekonomiką.        

Prekybos ministras Karelas Havličekas sakė, kad nuo kovo vidurio šalyje galiojantis karantinas, įvestas siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, bus atšauktas gegužės 25-ąją, nors anksčiau buvo planuota, kad jis galios iki birželio 8 dienos. 

„Galime sau leisti greičiau atšaukti suvaržymus. Kalbant apie prekybos galimybes, nepaprastai svarbi kiekviena diena“, – sakė ministras žurnalistams.  

Bibliotekos ir zoologijos sodai galės atsidaryti nuo balandžio 27 dienos. 

Barai ir restoranai nuo gegužės 11 dienos galės aptarnauti lankytojus lauko terasose, o nuo gegužės 25-osios – jau ir viduje. Anksčiau planuota, kad tai įvyks dviem savaitėmis vėliau, nurodė vyriausybė.   

Vyriausybė sprendimą priėmė sulaukusi Velykų savaitgalį atliktų epidemiologinių tyrimų rezultatų.  

Čekija jau pasiruošusi pereiti prie „laipsniško suvaržymų atšaukimo Vokietijos ir Austrijos pavyzdžiu“, sakė K. Havličekas.  

Kiek anksčiau ketvirtadienį Prahos teismas blokavo kai kuriuos Sveikatos apsaugos ministerijos įvestus suvaržymus, įskaitant tam tikrų parduotuvių uždarymą, ir davė vyriausybei laiko iki pirmadienio pataisyti atitinkamą teisės aktą.     

Čekijoje iki šiol nustatyti 7 187 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, 210 žmonių mirė. Pirmasis COVID-19 atvejis šalyje buvo užregistruotas kovo 1 dieną. 

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Praha, balandžio 24 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode