Parama dėkojame




Sprogimas

Rusijoje, kuri antradienį pranešė apie 10 899 naujus užsikrėtimo koronaviruso infekcija atvejus, užregistruotas bendras COVID-19 atvejų skaičius yra antras pasaulyje, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Antradienį paskelbti nauji paros atvejai bendrą užsikrėtimo atvejų skaičių Rusijoje padidino iki 232 243. Šis skaičius pranoko COVID-19 atvejų skaičius Didžiojoje Britanijoje ir Ispanijoje; dabar Rusija šiuo atžvilgiu atsilieka tik nuo Jungtinių Valstijų, kurios yra pranešusios apie daugiau kaip 1,3 mln. ligos atvejų.

Rusijoje jau ilgiau nei savaitę pranešama apie daugiau kaip 10 tūkst. naujų paros atvejų.

Pareigūnais sako, kad šie dideli skaičiai atspindi didžiulę testavimo kampanijos apimtį. Iki šiol Rusijoje atlikta maždaug 5,8 mln. COVID-19 testų.

Daugiau kaip pusė Rusijos užsikrėtimo atvejų užregistruota Maskvoje ir sostinės regione.

Rusijoje užregistruotas mirties atvejų skaičius – 2 116 – yra palyginti labai mažas. Mirštamumas Rusijoje yra daug mažesnis nei kitose šalyse, kuriose užsikrėtusiųjų skaičiai panašūs.

Pareigūnai sako, jog taip yra todėl, kad Rusija galėjo pasimokyti iš Vakarų Europos patirties ir greitai ėmėsi izoliuoti keliautojus bei rizikos grupėms priklausančius asmenis, pritaikyti ligonines COVID-19 pacientams gydyti ir testuoti bei karantinuoti užsikrėtusiuosius.

Tačiau kritikai abejojo šiais skaičiais ir kaltino pareigūnus daug viruso nulemtų mirties atvejų priskiriant kitoms priežastims.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Maskva, gegužės 12 d. (AFP-BNS).

Budas.lt archyvo nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode