Sprogimas

Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė, kad šalyje užfiksuotas didžiausias beveik du mėnesius naujų koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų prieaugis, pareigūnams bandant suvaldyti naujus protrūkius, išprovokavusius nerimą dėl galimos antros susirgimų bangos.  

Pietų Korėja, pasaulyje laikoma sėkmingo koronaviruso epidemijos suvaldymo pavyzdžiu, jau sušvelnino dalį įvestų suvaržymų, tačiau dabar ieško būdų suvaldyti naujus ligos protrūkius, gyvenimui šalyje grįžtant į normalias vėžes.  

Ketvirtadienį pranešta, kad šalyje nustatyti 79 nauji COVID-19 atvejai, o bendras jų skaičius padidėjo iki 11 344. Dauguma naujų užsikrėtimo atvejų užfiksuota tankiai apgyvendintoje Seulo aglomeracijoje.

Tai didžiausias naujų COVID-19 atvejų prieaugis nuo balandžio 5 dienos, kai buvo užfiksuotas 81 užsikrėtimo atvejis. 

Elektroninės prekybos firmos „Coupang“ sandėlyje Bučone, esančiame į vakarus nuo Seulo, nustatyti 69 COVID-19 atvejai, informavo Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai (KCDC).  

Maždaug 4 100 šio pastato darbuotojų ir lankytojų izoliavosi. Daugiau kaip 80 proc. šių asmenų jau atlikti testai dėl koronaviruso, žurnalistams sakė sveikatos apsaugos viceministras Kim Gang-lipas (Kim Ganglipas).     

„Prognozuojame, kad naujų atvejų, siejamų su šiuo sandėliu, skaičius toliau augs, kol baigsime tų žmonių testavimą“, – pridūrė jis. 

Pietų Korėjoje buvo sušvelninti reikalavimai dėl fizinio atstumo, vėl atsidarė tokios įstaigos, kaip muziejai ir bažnyčios, o naujus sezonus anksčiau šį mėnesį pradėjo kai kurių sporto šakų atstovai, įskaitant beisbolininkus ir futbolininkus, nors varžybos kol kas vyksta be žiūrovų.    

Nuo praėjusio savaitės į mokyklas etapais pradėjo grįžti moksleiviai, tačiau kai kurioms tiesioginį (kontaktinį) ugdymo procesą atnaujinusioms mokykloms vėl teko jį nutraukti, kilus nerimui dėl naujų COVID-19 atvejų jų rajonuose.   

Pietų Korėja ankstyvuoju pandemijos etapu išgyveno vieną rimčiausių naujojo koronaviruso protrūkių ir tam tikru metu netgi buvo labiausiai epidemijos paveikta šalis po žemyninės Kinijos.

Nors šalis nebuvo įvedusi privalomo karantino, nuo kovo čia buvo laikomasi griežtų fizinio atstumo taisyklių, kurios drauge su masiniu gyventojų testavimu ir užsikrėtusių asmenų kontaktų nustatymu panaudojant šiuolaikines priemones, regis, padėjo jai suvaldyti epidemiją. 

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Seulas, gegužės 28 d. (AFP-BNS).

Budas.lt archyvo nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode