Sprogimas

Ant tapatybės kortelių Nyderlanduose per ateinančius kelerius metus išnyks informacija apie asmens lytį, nes tai yra „nereikalinga“ informacijos, pranešė švietimo ir kultūros ministrė.

 

Laiške parlamentui, su kuriuo šeštadienį susipažino AFP, Ingrid van Engelshoven rašo, kad „pradedant nuo 2024/2025“ ant tapatybės kortelių nebebus nurodoma lytis.

Ministrė taip pat nurodo, kad ketinama „riboti, kur įmanoma, nereikalingos informacijos apie lytį registravimą, net jei tokia informacija ir toliau bus nurodoma pasuose pagal Europos Sąjungos reikalavimus“.

„Nyderlandai nebus pirmąja valstybe nare, kurios tapatybės kortelėse nenurodoma lytis. Ant vokiškų tapatybės kortelių ji taip pat nenurodoma“, – rašė ministrė ir pridūrė, kad žmonės turėtų galėti „susikurti savo pačių tapatybes ir laisvai is saugiai gyventi“.

Tokius planus jau pasveikinto Olandijos LGBT organizacijos. „Tai puiki žinia žmonėms, kurie kiekvieną dieną susiduria su tokio pobūdžio kategorijomis ant jų tapatybės kortelių, – bendrame pareiškime nurodė organizacijos. – Tai taip pat yra gera žinia tiems, kurie mano, kad jūsų apatinių turinys neturėtų rūpėti vyriausybei ar institucijoms.“

2018 metais Nyderlandai žengė žingsnį link trečiosios lyties pripažinimo, kai tarplyčiai asmenys išsikovojo teisę savo gimimo liudijime nenurodyti vyriškos ar moteriškos lyties.

Haga, liepos 4 d. (AFP-BNS).

Kelioniuakademija.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode