Sprogimas

boik„Mis Indija“ Harnaaz Sandhu (Harnaz Sandhū) anksti pirmadienį Izraelio Elato kurorte prie Raudonosios jūros buvo karūnuota 70-ojo konkurso „Mis Visata“ laimėtoja.

Konkurso, pirmą kartą vykusio Izraelyje, dalyvės buvo spaudžiamos jį boikotuoti ir taip išreikšti paramą palestiniečiams, be to, organizatoriai susidūrė su iššūkiais dėl COVID-19 pandemijos.

Pirmąja konkurso vicemis tapo Paragvajaus atstovė Nadia Ferreira (Nadia Fereira), o antrąja vicemis – „Mis Pietų Afrika“ Lalela Mswane (Lalela Msvanė).

PAR Sporto, kultūros ir meno ministerija ragino savo dalyvę nevykti į Elatą dėl „Izraelio vykdomų žiaurių nusikaltimų palestiniečių atžvilgiu“.

Palestiniečių organizacijos taip pat prašė dalyvių nevykti į konkursą.

Tarptautinės Izraelio boikoto kampanijos „Boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos“ (BDS) dalis „Palestiniečių kampanija už akademinį ir kultūrinį Izraelio boikotą“ (PACBI) rašė: „Raginame visas dalyves pasitraukti, vengti prisidėti prie Izraelio apartheido režimo ir jo [vykdomo] palestiniečių teisių pažeidinėjimo.“

Tarp 80 konkurso dalyvių taip pat buvo „Mis Marokas“ Kawtar Benhalima (Kautar Benhalima) ir „Mis Bahreinas“ Manar Nadeem Deyani (Manar Nadim Dejani). Jų musulmoniškos šalys pernai normalizavo santykius su Izraeliu.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Jeruzalėje duodama interviu naujienų agentūrai AFP, ankstesnė „Mis Visata“, meksikietė Andrea Meza (Andrėja Mesa), sakė, kad konkursas neturėtų veltis į politiką.

„Mis Visata“ nėra nei politinis, nei religinis judėjimas. Jis susijęs su moterimis ir tuo, ką jos gali pasiūlyti“, – sakė ji.

Diplomatinių santykių su Izraeliu nepalaikančios Indonezija ir Malaizija, kuriose gyventojų daugumą sudaro musulmonai, dalyvių neatsiuntė, bet tai aiškino pandemijos keliamais sunkumais.

Pernai santykius su Izraeliu normalizavę Jungtiniai Arabų Emyratai, kur sekmadienį su istoriniu vizitu lankėsi izraeliečių premjeras Naftali Bennettas (Naftalis Benetas), taip pat neatsiuntė dalyvės, tačiau teisinosi tuo, kad neužteko laiko šalies nugalėtojai išrinkti.

Redaktorė Silvija Čibirienė
BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode