Sprogimas

sansaRusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį pranešė prezidentui Vladimirui Putinui, kad yra „šansas“ susitarti su Vakarais dėl saugumo.

Šis pareiškimas galbūt žymi Maskvos ketinimus nusileisti ir sumažinti įtampą, kilus Rusijos įsiveržimo į Ukrainą grėsmei.

„Kaip Užsienio reikalų ministerijos vadovas privalau pasakyti, kad visada yra šansas“ sudaryti susitarimą, S. Lavrovas sakė V. Putinui per kruopščiai surežisuotą susitikimą, kai buvo paklaustas apie šiuo metu vykstančias derybas su Vakarais.

Jungtinės Valstijos yra įspėjusios, kad Rusijos invazija į Ukrainą gali prasidėti netrukus, o Vašingtono sąjungininkės Vakaruose grasina Maskvai skaudžiomis ekonominėmis sankcijomis.

Tačiau kalbėdamasis su V. Putinu S. Lavrovas užsiminė, kad Maskva yra pasirengusi tęsti derybas su Vakarais.

„Ar yra šansas pasiekti susitarimą su mūsų partneriais svarbiais klausimais, ar tai bandymas įtraukti mus į nesibaigiantį derybų procesą?“ – per televizijos transliuotą susitikimą S. Lavrovo paklausė V. Putinas.

S. Lavrovas atsakė: „Mūsų galimybės dar toli gražu neišsemtos. Jos (derybos) tikrai neturėtų tęstis amžinai, bet aš siūlyčiau jas tęsti ir intensyvinti.“

Jis pažymėjo, kad antradienį į Maskvą derybų atvyksta Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas).

Redaktorius Raimondas Čiuplys

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode