Parama dėkojame




Sprogimas

Kijeve vienas gyvenamasis daugiaaukštis buvo smarkiai apgadintas į jį pataikius sviediniui ar raketai per praeitą naktį vykusius įnirtingus susirėmimus tarp atakuojančios Rusijos kariuomenės ir sostinę ginančių Ukrainos pajėgų, šeštadienį pranešė gelbėtojai.

Tarnybos nurodė, kad šio incidento aukų skaičius „tikslinamas“ ir kad vyksta pastato evakuacija. Internetu buvo paskelbtose nuotraukose matyti daugiabutis, kurio mažiausiai penki aukštai viename šone buvo išsprogdinti, o gatvėje riogsojo nuolaužos.

Kijevo meras Vitalijus Klyčko pranešė, kad į pastatą sostinės pakraštyje netoli Žulianų oro uosto pataikė raketa. Jis pridūrė, kad įvykio vietoje dirba gelbėtojai.

Rusijos pajėgos tęsia puolimą prieš Ukrainos sostinę ir mėgina veržtis į miestą keliomis kryptimis.

V. Klyčko vaizdo pranešime sakė, kad praeita naktis Kijeve buvo „sunki“ ir kad sostinėje veikia Rusijos „diversantų grupės“.

Jis teigė, kad Kijeve Rusijos reguliariųjų pajėgų nėra, bet jos mėgina veržtis į miestą.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje matyti sprogimo nuniokotas daugiabutis.

„Kijevas, mūsų nuostabus, taikus miestas, išgyveno dar vieną naktį atakuojamas Rusijos sausumos pajėgų, raketų. Viena jų pataikė į gyvenamąjį namą Kijeve“, – rašė jis.

Ministras paragino tarptautinę bendriją „visiškai izoliuoti Rusiją, išsiųsti jos ambasadorius, [įvesti] naftos embargą, sužlugdyti jos ekonomiką“.

„Sustabdykite Rusijos karo nusikaltėlius!“ – pridūrė jis.

Rusijos kariuomenė šeštadienį pranešė smogusi Ukrainos karinei infrastruktūrai sparnuotosiomis raketomis, paleistomis iš lėktuvų ir laivų.

Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas pajėgas į kaimyninę provakarietišką šalį pasiuntė anksti ketvirtadienį, žadėdamas Ukrainą „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“, taip pat sustabdyti „genocidą“, neva vykdytą prieš Donbaso prorusiškų separatistinių regionų gyventojus. Puolimas prasidėjo nuo gausių aviacijos ir raketų smūgių, paskui į Ukrainą iš rytų ir pietų, taip pat iš Baltarusijos šiaurėje pradėjo veržtis sausumos pajėgos.

Vakarų šalys, įskaitant JAV, Jungtinę Karalystę, Kanadą ir Europos Sąjungą, į šią invaziją atsakė griežtomis sankcijomis ir pažadėjo suvaržymus toliau griežtinti, jeigu Rusija nesustabdys agresijos.

REUTERS-Scanpix nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode