Sprogimas

Briuselis, balandžio 9 d. (AFP-AP-BNS). Paryžiaus atakų įtariamasis Mohamedas Abrini (Mohamedas Abrinis) prisipažino esantis „vyras su skrybėle“, matytas šalia dviejų mirtininkų, susisprogdinusių Briuselio oro uoste, šeštadienį pranešė Belgijos prokurorai.

„Jis prisipažino buvęs nusikaltimo vietoje. Jis paaiškino išmetęs savo liemenę (striukę) į šiukšliadėžę, o vėliau pardavęs skrybėlę“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime.

Pareigūnai karštligiškai ieškojo „vyro su skrybėle“, kuris buvo nufilmuotas einantis šalia dviejų sprogdintojų, prieš pat išpuolį oro uoste, per kurį žuvo 16 žmonių. Belgijos pareigūnai neseniai paskelbė daugiau filmuotos medžiagos, kurioje matoma, kaip tas vyras palieka oro uosta po sprogdinimų, eidamas šaligatviais ir šalia vieno viešbučio.

M.Abrini buvo suimtas penktadienį per policijos reidą Briuselyje. Prokuratūra šeštadienį nurodė, kad M.Abrini prisipažino buvęs oro uoste per kovo 22-osios atkas, kai buvo tardomas tyrėjų.

M.Abrini pirštų atspaudų rasta bute, kuriame oro uosto sprogdintojai pabuvojo prieš kovo 22-osios išpuolį.

Belgijos pilietybę turintis marokiečių kilmės M.Abrini buvo pastebėtas vienoje degalinėje į šiaurę nuo Paryžiaus, likus dviem dienoms iki lapkričio 13-ąją įvykdytų teroro atakų Prancūzijos sostinėje. Ten jis buvo su kitu svarbiu įtariamuoju – Salahu Abdeslamu (Salahu Abdislamu), vairavusiu vieną iš automobilių, panaudotų per tuos išpuolius, nusinešusius 130 gyvybių.

Juodas „Renault Clio“, kuriuo važiavo abu šie vyrai, vėliau buvo panaudotas pervežti tris mirtininkus, susisprogdinusius prie Prancūzijos nacionalinio stadiono. Tyrėjų nuomone, M.Abrini tikriausiai lydėjo S.Abdeslamą ir jo brolį Brahimą, kuris buvo kitas užpuolikas, per dvi keliones tarp Briuselio ir Paryžiaus.

Anksčiau šeštadienį prokuratūra buvo paskelbusi, kad „kol kas neįmanoma patvirtinti, ar Mohamedas Abrini iš tikrųjų buvo trečiasis įtariamasis“, siejamas su sprogdinimais oro uoste, todėl iš pradžių jis buvo apkaltintas tik dėl dalyvavimo Paryžiaus atakose.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode