Sprogimas

Theresa May (Tereza Mei) trečiadienį oficialiai tapo naująją Didžiosios Britanijos ministre pirmininke, perimančia postą iš Davido Camerono (Deivido Kamerono) ir turėdama užduotį derėtis su Europos Sąjunga dėl Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos sąlygų.

Priėmusi Konservatorių partijos lyderę Bakingamo rūmuose Londone, karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) paprašė 59-erių Th.May suformuoti vyriausybę.

Bakingamo rūmai išplatino nuotrauką, kurioje Th.May, padariusi žemą tūpsnį priešais monarchę, parodė priimanti karalienės prašymą formuoti vyriausybę.

Naujoji premjerė pažadėjo „drąsų, naują, teigiamą vaidmenį“ iš ES pasitraukusios Britanijos.

„Po referendumo mūsų laukia didžiulių nacionalinių pokyčių laikmetis, ir aš žinau, nes mes esama Didžioji Britanija, kad mes atlaikysime šį iššūkį“, – kalbėjo ji prie premjero rezidencijos Dauningstrite, turėdama omenyje birželio 23 referendumą, kuriame buvo nuspręsta trauktis iš ES.

„Kadangi mes traukiamės iš Europos Sąjungos, mes imsimės drąsaus, naujo, teigiamo vaidmens už save pasaulyje“.

Ji pažadėjo dirbti, kad Jungtinė Karalystė (JK) būtų vieninga, kovoti prieš nelygybę.

„Mes tikime sąjunga ne tik tarp JK tautų, bet ir tarp visų mūsų piliečių, kiekvieno iš mūsų, kad ir kas bebūtume, kad ir iš kur bebūtume“, – sakė ji ir žadėjo palaikyti vienybės dvasią bei padaryti Britaniją šalimi, kuri tiktų kiekvienam.

Londonas, liepos 13 d. (AFP-AP-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode