Parama dėkojame




Sprogimas

Nors milžiniško populiarumo visame pasaulyje sulaukęs papildytosios realybės žaidimas „Pokemon Go“ Taivane buvo oficialiai išleistas tik šeštadienį, dėl jo baudų jau sulaukė keli šimtai vairuotojų.

Nacionalinės policijos tarnybos duomenimis, nuo šeštadienio skirtos iš viso 349 baudos, o dauguma pažeidėjų vairavo motociklus.

Nors „Pokemon Go“ giriamas už tai, kad skatina žmones daugiau judėti, valdžia įspėja žaidėjus išlikti budriais.

„Gaudykite retas būtybes, bet venkite nelaimių!“, – Taivano ministrų kabineto „Facebook“ puslapyje parašė premjeras Linis Chuanis (Linis Čuanis).

Vairuotojams, kurie pagaunami, kai vairuodami naudojasi mobiliaisiais telefonais, gresia 3 tūkst. Taivano dolerių (95 JAV dolerių) baudos, o motociklininkams tenka pakloti daugiau kaip 1 tūkst. Taivano dolerių.

Dienraštis „The Apple Daily“ praneša, kad 20-metis vyras Taipėjuje šeštadienį susilaužė kelį, kai, žiūrėdamas į savo telefono ekraną, nukrito nuo motociklo.

Taipėjaus nacionalinio rūmų muziejaus pareigūnai uždraudė lankytojams žaisti „Pokemon Go“ savo ekspozicijų salėse, kuriose saugomi vertingi Kinijos istorijos artefaktai.

Kitose šalyse valdžia stengiasi „Pokemon Go“ žaidėjams nustatyti griežtus reikalavimus.

Pavyzdžiui, Tailando vyriausybė įspėjo piliečius neieškoti pokemonų balsavimo punktuose, kuriuose šalies piliečiai sekmadienį balsavo dėl naujosios konstitucijos.

O Iranas, kuris blokuoja daugelį pasaulinių naujienų ir socialinės žiniasklaidos svetainių, netgi visiškai uždraudė šį žaidimą.

Praėjusį mėnesį pristatytame žaidime „Pokemon Go“ žaidėjai ieško skaitmeninių „kišeninių monstrų“, kurie išdygsta jų išmaniųjų telefonų ekranuose, jiems judant įvairiose realiojo pasaulio vietose. Žaidimas kol kas oficialiai išleistas tik nedaugelyje šalių, tačiau jis žaibiškai pelnė milžinišką populiarumą visame pasaulyje.

Taipėjus, rugpjūčio 8 d. (AFP-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode