Sprogimas

 

Turkijos Gaziantepo mieste vėlai šeštadienį per išpuolį prieš vestuvių šventę, kurį veikiausiai įvykdė sprogdintojas mirtininkas, mažiausiai 22 žmonės žuvo ir dar dešimtys buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Sprogimas šiame netoli sienos su Sirija esančiame mieste yra dar viena ataka prieš strateginę NATO narę, kurią šiais metais sukrėtė virtinė kurdų sukilėlių ir džihadistų surengtų sprogimų, taip pat kruvinas mėginimas liepos 15-ąją įvykdyti perversmą.

Gaziantepo gubernatoriaus Ali Yerlikayos (Alio Jerlikajos) biuras pranešė, kad per „išpuolį su bomba prieš vestuves“ 22 žmonės žuvo, o dar 94 buvo sužeisti.

„Smerkiame išdavikus, kurie organizavo ir įvykdė šią ataką“, – sakoma jame.

Kaip pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, A.Yerlikaya anksčiau nurodė, kad šalies pietryčių miesto centre įvykdytas sprogimas – tai „pasibjaurėtina teroro ataka“.

Mehmetas Erdoganas (Mechmetas Erdohanas), valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) įstatymų leidėjas iš Gaziantepo, sakė, jog kol kas nėra aišku, kas atsakingas už šį kruviną sprogimą, tačiau pridūrė, kad esama didelės tikimybės, jog tai buvusi mirtininko ataka.

Įstatymų leidėjas pridūrė, kad tokio pobūdžio atakas paprastai rengia arba džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), arba Kurdistano darbininkų partija (PKK).

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode