Sprogimas

Vištienos tandoori vėrinukai su daržovėmis ir grikių tabbouleh

 

Reikės:

1 kg vištienos kumpelių arba krūtinėlės mėsos be kaulo ir odos

1 cukinijos

1 paprikos

1 raudonojo svogūno

1 šaukštelio arba daugiau (jei mėgstate stipriau) tandoori vištienos prieskonių mišinio

200 ml kefyro

4 česnako skiltelių

žiupsnelio džiovintų mėtų

druskos ir pipirų

Grikių tabbouleh:

200 g grikių (nevirtų)

4 pomidorų

4 trumpavaisių agurkų

po saujelę laiškinių svogūnų, petražolių, krapų, mėtų

1 citrinos sulčių

2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Padažui:

400 ml natūralaus jogurto (arba kefyro)

1–2 šaukštų citrinų sulčių

druskos

1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus

4 šaukštų kepintų sezamų sėklų patiekti

Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją su grikiais, agurkais, pomidorais ir žalumynais. Greita, skanu ir lengva pagaminti, ir tikrai nesijausite apsunkę, taigi galėsite sau smagiai ir daržus palaistyti, ir ežere išsimaudyti. Man labai patinka, kad yra tikrai gerų prieskonių mišinių, kaip antai „Santa Marijos“  „Tandoori“, kuriuos tereikia sumaišyti su trupučiu kefyro ir druskos – taip greičiausiai pamarinuosite bet kokią mėsą. Vasara – daržovių karaliavimo metas!

Gaminame: vištieną supjaustome stambesniais kubeliais, sutriname česnakus, supilame tandoori prieskonius, beriame druskos, pipirų, mėtų. Užpilame kefyru, pamaišome. Mėsą reikėtų pamarinuoti bent valandą, per naktį laikyti tikrai nebūtina.

Cukiniją supjaustome gabaliukais, svogūną – ketvirčiais ir padaliname jį lapeliais, papriką supjaustome stambesniais gabaliukais. Veriame ant iešmų vištieną pramaišiui su daržovėmis.

Kepame ant grilio, kol mėsa švelniai apskrus ir iškeps arba 180 oC temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Grikius išverdame pasūdytam vandenyje, tik nepervirdame. Paliekame atvėsti. Pomidorus perpjauname, išimame sėklas, supjaustome smulkiais gabaliukais, agurkus supjaustome smulkiai, labai smulkiai sukapojame mėtas, krapus, petražoles ir laiškinius svogūnus.

Atvėsintus grikius sumaišome su daržovėmis, pašlakstome citrinų sultimis ir aliejumi. Druskos beriame prieš patiekdami, nes per anksti pasūdžius patiekalas pavandenys.

Jogurtą sumaišome su citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir druska. Padažu pašlakstome salotas ir iškeptą mėsą, pabaigai pabarstome kepintais sezamais.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode