Sprogimas

Pastarnokų pyragas-tortas

 

Reikės:

170 g sviesto

200 g rudojo cukraus

2 šaukštų medaus

3 kiaušinių (L)

250 g speltos miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

2 šaukštelių meduolių prieskonių

50 g lazdyno riešutų

250-270 g pastarnokų

1 vidutinio dydžio obuolio

1 apelsino žievelės ir sulčių

žiupsnio druskos

Kremui:

250 g kreminio sūrio/kreminės varškės/maskarponės

3-4 šaukštų medaus/klevų sirupo/miltinio cukraus

½ nedidelio apelsino sulčių

Apelsino žievelės papuošti

50 g skrudintų lazdyno riešutų papuošti

rozmarino lapelių papuošti

džiovintų spanguolių/cukatų/svarainių

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir paliekame atvėsti. Dubenyje išplakame kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Miltus per kelis kartus įmaišome į kiaušinius. Pastarnokus ir obuolius nulupame bei sutarkuojame burokine tarka. Apelsiną gerai nuplauname su soda, nutarkuojame žievelę prie pastrnokų ir obuolių, ir išspaudžiame sultis. Viską sudedame į tešlą ir išmaišome. Lazdyno riešutus pasmulkiname, suberiame į tešlą ir išmaišome.

Padaliname tešlą per dvi skardas ir kepame apie 25-30 minučių, kol iškepa. Atvėsiname pyrago lakštus. Pasigaminame kremą: galima naudoti maskarponę ir kreminę varškę ar sūrį, sumaišome su klevų sirupu/medumi/miltiniu cukrumi, įspaudžiame dar citrinos ar apelsinų sulčių ir išmaišome. Pertepame šiuo kremu pyrago sluoksnius ir papuošiame kepintais lazdyno riešutais, spanguolėmis, apelsino žievele.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode