Sprogimas

Krembriulė

 

Reikės:

500 ml 35% grietinėlės,

5 trynių,

½ vanilės ankšties,

3-5 šaukštų cukraus.

Užbaigimui - atviros ugnies degiklio.

Krembriulė – klasikinis prancūziškas desertas, kuris yra daugelio restoranų desertų meniu. Jis tooooks skanus ir tikrai nesudėtinga jį pasidaryti namuose. Na, tik reikėtų iš anksto pasirūpinti atviros ugnies degikliu – tokiu nedideliu rankiniu „liepsnosvaidžiu” – jis būtinas, kad iš rudojo cukraus, kurį bersime krembriulė viršuje, susidarytų gardi, karamelizuota plutelė.

Pusę litro plakamosios grietinėlės pilame į puodą. Vanilės ankštį pjauname pusiau per visą ilgį, peiliu išskobiame sėklytes ir dedame į grietinėlę. Viską kaitiname ant vidutinės kaitros.

Aš kembriulė kepsiu garų orkaitėje. Tiesą sakant, galima tai padaryti ir garų puode, bet aš esu bandžiusi tik garinėje orkaitėje, nes manoji „Electrolux“ orkaitė puikiai atlieka šį darbą ir nereikia papildomai puodo ieškoti. Krembriulė garus mėgsta, nes tie tryniai, kuriuos įdėsime į kremą, veikiami temperatūros, sutvirtins visą kremą ir jis bus kietas. Bet tai turi vykti pakankamai žemoje temperatūroje, kad nesusigarbanotų. Ir garai tokiam dalykui puikiai puikiausiai tinka. Orkaitę galime įsijungti kiek iš anksto, kad susidarytų pakankamai garų.

Kol orkaitė ruošiasi, imame dubenį, į jį įmušame 5 kiaušinių trynius ir beriame 3-4 šaukštus cukraus. Gerai išmaišome šluotele. Kiaušinius užpilame įkaitusia grietinėle ir vėl sumaišome. Telieka šitaip paruoštą masę išpilstyti į keramikinius indelius. Kiekvieną indelį sandariai „uždarome” – uždengiame folijos gabalėliu. Tai padės kremui įkaisti ir greičiau sutvirtėti. Viskas! Sudedame indelius ant įkaitusios orkaitės grotelių – tegul garai juos kaitina 45 minutes. Nustatyti reiktų 96°C temperatūrą.

Kai išimsite krembriulė – būtinai leiskite kremui atvėsti. Pravėsusį galima net sudėti į šaldytuvą (tik uždenkite folija, kad neprisigertų šaldytuvo kvapų), nes karamelinę plutelę galima formuoti tik tuomet, kai desertas atšalęs ir sutvirtėjęs.

Plutelė yra labai svarbi krembriulė dalis, labai svarbu nepersistengti ir nesudeginti cukraus. Imame šaukštelį rudojo cukraus ir tolygiai barstome ant kremo. Tuomet imame į rankas atviros ugnies degiklį ir laikydami jį keli centimetrai nuo cukraus – deginame. Kai cukrus taps gražios auksinės spalvos – stop! Nieko nebedarykite, tik leiskite karamelei sustingti. Ir tada jau beliks atsisėsti, pasiimti šaukštelį ir mėgautis…

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode