Sprogimas

Žirnelių, kumpio ir fetos fritatos

Reikės:

2 rūkyto ar sūdyto kumpio juostelių

80 g šaldytų žirnelių

1 šaukštelio smulkintų mėtų arba petražolių ar krapų

4 kiaušinių

3 šaukštų pieno

40 g fetos arba kietojo sūrio

žiupsnelio druskos (pabandykite ir visai be jos!)

pipirų

šlakelio aliejaus

Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien sukursite naują skonį. Net jei fritatas su skirtingomis daržovėmis ir priedais kepsite kasdien, per savaitę susidarys nemenkas vitaminų ir mineralų rinkinys.

Geriausia iškepti vakare, o į dėžutę sudėti – ryte.

Gaminame: Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 °C. Keksiukų kepimo formą gerai ištepame aliejumi.

Kumpį supjaustome kvadratėliais ar juostelėmis, suberiame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepiname, kol švelniai paskrus. Išjungiame ugnį.

Į keptuvę su kumpiu suberiame žirnelius ir žoleles pasišildyti. Pasūdome ir pagardiname pipirais, išmaišome ir sukrečiame į keksiukų formeles.

Pirštais sutrupiname fetą. Kiaušinius išplakame su pienu ir išpilstome į keksiukų formeles, užbarstome sūrio. Kepame 12–14 minučių, kol fritatos sutvirtės ir gražiai paruduos. Paskutinėmis kepimo minutėmis galima įjungti grilio režimą, kad viršus dailiai apskrustų.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode