Sprogimas

Mažeikiuose moterų krepšinis dar gyvas

2015 m. gegužės 30–31 dienomis Palangoje vyko festivalis „Sportas visiems”.  Mažeikių moterų krepšinio komanda kartu su Vilniaus, Alytaus, Marijampolės, Panevėžio bei Kupiškio komandomis dalyvavo Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ vasaros sporto žaidynių finalinėse krepšinio varžybose.  Komandos  buvo suskirstytos į du pogrupius. Pirmajamepogrupyje žaidė Vilniaus, Alytaus bei Kupiškio komandos,antrajame– Mažeikiai, Marijampolė ir Panevėžys. Negausi iš septynių žaidėjų: JurgosMisiuvienės, VilmosPetkevičienės, NorosMalakauskaitės, DovilėsBudreckienės, ViktorijosJuodeikytės, ViktorijosRakejevaitėsir KarolinosŽvikaitės, sudaryta Mažeikių moterų komanda žaidynes šeštadienį pradėjo rungtynėmis su Panevėžio komanda.  Jose pralaimėta 5 taškais. Kitose varžybose Mažeikiai susitiko su Marijampolės komanda, rungtynes 5 taškais laimėjo Mažeikiai. Pogrupyje užėmus antrą vietą, pusfinalio rungtynėssekmadienį  žaistos su Vilniaus komanda, pralaimėta dviženkliu taškų skirtumu.

Negausiai ir nuovargį jaučiančiai komandai mažojo finalo rungtynes dėl  trečios vietos teko žaisti iškart. Varžovės - jau prieš tai sutiktos Panevėžio krepšininkės.  Varžovės buvo itin kovingos bei„gerai“ pasirengusios varžyboms. Prieš varžybas jos protestavo, teigdamos, jog pagal žaidynių nuostatus, neva, negali žaisti trys Mažeikių komandos narės. Nors, prieš pateikiant paraišką dalyvauti žaidynėse, organizatoriai žinojo apie esamą padėtį: t.y. Mažeikiuose moterų krepšinis egzistuoja vos kelių entuziasčių dėka. Surinkti komandą iš daugiau nei penkių žaidėjų yra labai sunku. Komandos vadovė JurgaMisiuvienė, dėdama visas pastangas dalyvauti turnyre, į pagalbą pasitelkė iš Mažeikių kilusias, tačiau šiuo metu kituose miestuose sportuojančias krepšininkes. Atsižvelgus į šiuos argumentus komandai  buvo leista dalyvauti.  TačiauPanevėžiokrepšininkių tai netenkino.   Į panevėžiečių keliamą konfliktą sureagavo žaidynių organizatoriai ir vienai iš trijų žaidėjų buvo leista dalyvauti. Startinis penketas galėjo pradėti rungtynes. Šis konfliktas tik dar labiau sustiprinomažeikiečiųnorą laimėti. Visas rungtynes rezultatas buvo apylygis, vykoįnirtingakova, tačiau didelis noras ir entuziazmas Mažeikių moterų komandą atvedė į pergalę.  Po rungtynių turnyro organizatoriai negailėjo Mažeikių komandai komplimentų. Dėkojo už garbingą žaidimą ir Mažeikių miesto vardo garsinimą.

Per apdovanojimų ceremoniją išsirikiuoti šalia pirmąją vietą užėmusios Alytaus komandos,antrųlikusių  Vilniaus krepšininkių Mažeikių moterų komandai buvo didžiulė garbė. Šiuose miestuose moterų krepšinis klesti, tačiau Mažeikiuose į treniruotes susirenka vos keturios ar penkios krepšinio entuziastės. Iškovoti  bronzos medaliai ir „Žalgiriados“ taurė sustiprino pasitikėjimą savimi bei norą ir toliau žaisti krepšinį. Išsaugojo ir viltį, jog moterų krepšiniui Mažeikiuose išlikti dar yra perspektyvų. Tad kviečiame visas merginas ir moterys, kurios yra neabejingos šiai sporto šakai, prisijungti.

Dovilė BUDRECKIENĖ

Nuotrauka iš asmeninio albumo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode