Sprogimas

Naujas rankinio sezonas: pokyčiai organizacijoje ir komandose

Lietuvos rankinio lyga pradeda naują sezoną. Šiame sezone naujienų netrūksta – lyga netrukus turėtų pasirašyti sutartį su nauju rėmėju, taip pat pradeda dirbti naujasis lygos direktorius Edmundas Toliušis.

Šį sezoną klubų atstovai pradės pildyti elektroninius rungtynių protokolus-statistiką. Tikimasi artimiausiais mėnesiais atnaujinti lygos interneto svetainę, įdiegti modernų rungtynių statistikos atvaizdavimo įrankį, kuriame rungtynių eiga ir statistika bus atvaizduojama realiu laiku.

Sezoną komandos pasitinka pasikeitusios – be turėtų lyderių, su naujais veidais ar su pokyčiais trenerių štabuose. Tad supažindiname su 2019-2020 sezono komandų naujienomis.

Vilniaus VHC „Šviesa“

Komandai šiemet nebepadės Arvydas Vaitkevičius, Rolandas Bliznevič, Arijus Čypas, Justas Lynikas, Tadas Tumosas, Jovydas Jurašius ir Marius Bulkevičius. Tačiau komanda pasistiprino naujokais Taurintu Markiavičiumi ir Domantu Janušausku bei lygos senbuviais Ignu Grigu (perėjo iš „Kauno Ąžuolo-KTU“) bei Domantu Puku (perėjo iš HC „Vilnius“).

HC „Vilnius“

Šiemet „Vilniui“ nebepadės į VHC „Šviesa“ išėjęs D. Pukas, taip pat Mindaugas Stravinskas, Lukas Ragelis, Ernestas Jančiukas, Paulius Lukoševičius, Ugnius Ivanovas, Erikas Giliun, Simas Stankevičius ir Arminas Milaknis. Komandos sudėtyje šiemet startuos Ignas Valiušis, Šarūnas Mieliauskas, Airidas Petronis, Deivydas Matulis, o žiūrovių širdis lydys vienintelis šį sezoną LRL legionierius – argentinietis Federico Germán Jaime.

Kauno „Granitas-Karys“

Kauno „Granito-Kario“ komandos žaidimą styguos naujas vyriausiasis treneris – ilgametis komandos žaidėjas Lukas Feoktistovas, pakeitęs Valdemarą Novickį. Naujame amplua L. Feoktistovas jau debiutavo draugiškuose tunyruose, o šį savaitgalį – ir LRF supertaurės finale. Komandos branduolys tradiciškai išlieka stabilus, tačiau yra keletas pasikeitimų. Komandai nebepadės Irmantas Asakavičius (grįžo į „Varsą-Stronglasą“) ir Karolis Budrys. „Granito-Kario“ garbę aikštelėje gins pernai Alytuje žaidę Karolis Videika ir Domantas Landa, taip pat Marijus Gudeika ir lygos naujokas Saulius Vaškelis. Taip pat pasikeitė ir „Granito-Kario“ namų rungtynių vieta – dėl vykstančios Kauno sporto halės rekonstrukcijos rungtynės vyks LMSU VA sporto salėje.

RK „Kauno Ąžuolas – KTU“

Pernai vieną didžiausių komandų turėję kauniečiai šiemet išgrynino komandos branduolį. Komandoje nebežais Donatas Pocius, Algirdas Lazauskas, Linas Repečka, Mindaugas Daniūnas, Darius Jonaitis, Deividas Jovaišas, Laurynas Kudakas, Mindaugas Urbas, Vilius Ruškys ir į VHC „Šviesa“ perėjęs Ignas Grigas. Su jaunesniais žaidėjais savo patirtimi pasidalins į komandą įsiliejęs patyręs vartininkas Arvydas Vaitkevičius.

Klaipėdos „Dragūnas“

Kasmet vis jaunėjanti komanda šiemet taip pat atsinaujino. Komanda neteko net keturių pagrindinės sudėties žaidėjų. Klaipėdos klubą paliko Karolis Stropus, Modestas Vaitekūnas, Karolis Bliuvas, vartininkas Maksim Valiuvach, taip pat išvyko ir kamerūnietis Alain Romeo Eyebe II. Kaip bebūtų, komandos „nukraujavusia“ laikyti nereikėtų, nes ją papildė jaunieji klaipėdiečiai Edvinas Aidukonis ir Orestas Biknius, taip pat varėniškiai Ignas Savičius ir Tomas Valentukevičius. Komanda, šiemet švenčianti 20 metų sukaktį, atsinaujino ir savo logotipą.

Šiaulių „SC Dubysa“

Šiauliečiai, kaip ir „Kauno Ažuolo-KTU“ rankininkai, šiemet labiau grynino sudėtį. Komandą papildė Tadas Dapševičius ir jaunas žaidėjas Džiugas Saliamoris, tačiau jai nebepadės Gabrielius Goštautas, Rokas Lesčinskas, Dovydas Adomaitis, Eligijus Baranauskas, Rokas Radavičius ir Tomas Klungevičius.

Panevėžio „KKSC-RSSG Grifas“

„Grifui“ šį sezoną labiau tiktų „Fenikso“ pavadinimas – komanda pakeitė bemaž pusę turėtos sudėties ir sezoną pradės naujomis jėgomis. „Grifui“ pergalių siekti nebepadės Linas Kaunas, Mindaugas Impolis, Justas Totūraitis, Erikas Vilkoicis, Rytis Anužis, Arnas Strazdas, Eimantas Girnis, Gabrielius Čekanauskas, Ignas Krasauskas, Vladas Tomkevičius, Deividas Miškinis, Petras Očikas ir Gytis Naudžiūnas. Jėgų „Grifui“ suteiks Martynas Giedraitis, Matas Kubilevičius, Eligijus Leveika, Ąžuolas Adomonis, Titas Vaidžiūnas, Eimantas Simonaitis, Ernaldas Martynaitis ir Pavelas Zeifertas.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“

Dzūkams šiame sezone nebepadės daugiametis žaidėjas Linas Paliušis, taip pat komandą paliko Deivas Eidukonis, Rokas Petkevičius, Justas Jakelaitis ir Povilas Palionis. Po metų žaidimo „Granite“ į komandą grįžta I. Asakavičius, taip pat ją pastiprins jaunieji žaidėjai Armandas Sinkevičius ir Simonas Babarskas.

HC „Utena“

„Utena“ yra vienintelė komanda, kurioje žaidėjų nei padaugėjo, nei sumažėjo, tiesiog pasikeitė pavardės. Kovoti dėl pergalių nebepadės Martynas Paukštė, Matas Mecelica, Ernestas ir Justinas Nikitinai, Giedrius Kvyklys ir Šarūnas Šeduikis. Tačiau komandos ir lygos naujokai Pijus Gimbutis, Žilvinas Paukštė, Kęstutis Klimanskas, Dovydas Vitkus, Pijus Jakimavičius ir Mantas Petronis priešininkams nuobodžiauti neleis.

Kada pradedame?

Čempionato pirmosios rungtynės bus žaidžiamos jau ateinantį antradienį. Sezoną pradės Panevėžio „Grifas“, priimdamas praeito sezono trečiosios vietos laimėtojus – Alytaus „Varsą-Stronglasą“. Rungtynės vyks Panevėžio rankinio centre 19 val.

Vilnius, rugsėjo 15 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode