Parama dėkojame




Sprogimas

JAV plaukikė per 54 valandas keturiskart įveikė Lamanšą

Krūties vėžį įveikusi amerikietė antradienį tapo pirmuoju žmogumi, keturis kartus be pertraukos perplaukusiu Lamanšo sąsiaurį.

Po 54 val. trukusio žygio 37 metų Sarah Thomas (Sara Tomas) atplaukė į Doverį pietinėje Anglijos pakrantėje, kur ją sveikino šalininkų grupė, rodo socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbta filmuota medžiaga.

„Jaučiuosi truputį pavargusi“, – įraše sako ji.

Šeštadienį prieš startą S. Thomas rašė: „Šis plaukimas skirtas visoms, kas išgyveno. Tiems iš mūsų, kas meldėsi už mūsų gyvybes; kas apimti nevilties klausė, kas bus toliau, ir įveikė baimę bei skausmą.“

Gydymą dėl vėžio S. Thomas baigė prieš metus.

Didžiosios Britanijos visuomeniniam transliuotojui BBC ji sakė, kad sunkiausia plaukimo dalis buvo sūrus vanduo, graužęs gerklę ir burną. Plaukikė taip pat sakė, kad veidą jai nudilgino medūza.

Plaukikas Lewisas Pughas (Liuisas Pugas) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad jos pasiekimas yra „ypatingas, nuostabus, antžmogiškas“.

„Kai tik imame manyti, kad pasiekėme žmogaus ištvermės ribą, kas nors sutriuškina rekordus“, – pridūrė jis.

Redaktorius: Raimondas Čiuplys

Londonas, rugsėjo 17 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode