Sprogimas

Lietuvos karatė meistrai kovos dėl kelialapių į pasaulio čempionatą

​​​​​​​Lietuvos pilno kontakto karatė kovotojai sausio 18 dieną Antverpene (Belgija) dalyvaus pirmajame Europos pilno kontakto karatė čempionate, kuriame kviečiami dalyvauti visų karatė stilių ir organizacijų atstovai.

Dalyvauti čempionate užsiregistravo 136 sportininkai iš 24 šalių, jie atstovaus 15 skirtingų karatė stilių.

Europos čempionate moterys ir vyrai kovos suskirstyti į 4 svorio kategorijas, o visi čempionai pelnys teisę vykti į Japoniją ir dalyvauti gegužės 31 dieną Osakoje vyksiančiame pirmajame pasaulio pilno kontakto karatė čempionate.

Šiuo renginiu siekiama pristatyti pilno kontakto karatė vieningo čempionato galimybes, nes į Tokijo olimpinių žaidynių programą buvo įtraukta tik nekontaktinė karatė. Japonijoje jau įvyko pilno kontakto karatė nacionalinės atrankos varžybos, jose dalyvavo net 116 skirtingų stilių sportininkai.

Lietuvos rinktinei Europos čempionate Belgijoje savaitgalį atstovaus 18 sportininkų. Moterų svorio ketegorijoje iki 50 kg varžysis Simona Urbutytė, 50-55 kg svorio kategorijoje – Gerda Pekarskaitė, 55-60 kg – Rūta Brazdžionytė ir Erika Rukšėnaitė, o svorio kategorijoje virš 60 kg – Brigita Gustaitytė, Vaiva Kairaitytė ir Aneta Meškauskienė.

Vyrų 65-75 kg svorio kategorijoje Lietuvai atstovaus Domas Sutkus, Tautvydas Šniaukas ir Žygimantas Šniaukas, 75-85 kg – Orestas Abazorius, Dominykas Juškevičius, Julius Urbonas ir Laurynas Vaičikauskas, o svorio kategorijoje virš 85 kg kovos Eventas Gužauskas, Antanas Klibavičius, Petras Rudžionis ir Paulius Žimantas.

Vilnius, sausio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode