Sprogimas

Dėl teismų užtruko Lampėdžio sporto bazės įrengimas

Dėl teismų užtruko irklavimo bazės Kauno Lampėdžio ežere įrengimas.

Savivaldybės atstovai teigia, kad teismui priėmus palankų sprendimą, sutartis dėl darbų gali būti pasirašyta jau kitą savaitę.

„Teismas šį ketvirtadienį priėmė Kauno savivaldybei palankų sprendimą – panaikino bendrovės „HSC Baltic“ prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo. Kitą savaitę tikimės pasirašyti sutartį su konkurso laimėtoju ir kaip įmanoma greičiau pradėti irklavimo trasos įrengimo darbus“, – BNS atsiųstame komentare teigė Kauno savivaldybės Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Kristina Kripienė.

Anksčiau Kauno apygardos teismas pripažino, kad Kauno miesto savivaldybė pagrįstai atmetė Vilniaus statybų bendrovės „HSC Baltic“ pasiūlymą irklavimo bazės Lampėdžio ežere statybos darbų konkurse.

„Teismas konstatavo, kad tiekėjai per nustatytą protingą terminą nepatikslinus ir nepapildžius pasiūlymo dėl atitikimo kvalifikacijos reikalavimams, savivaldybė pagrįstai atmetė pasiūlymą“, – rašoma teismo nutartyje.

Šią nutartį dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

„HSC Baltic“ siekė, kad būtų panaikintas savivaldybės sprendimas atmesti jos pasiūlymą ir jis būtų įtrauktas į konkurso eilę.

Teismo dokumentuose nurodoma, kad konkurso eilėje geriausiu pasiūlymu pripažintas bendrovių „Hidrum“ ir „Statybų kodas“ pasiūlymas. Tačiau pasirašyti sutarties ir pradėti darbų savivaldybė negalėjo, nes birželį „HSC Baltic“ prašymu buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės iki įsigalios nutartis.

Irklavimo trasos ir kitų statinių Lampėdžio ežere statybos konkursą Kauno savivaldybė paskelbė balandį. Planuojama sutarties vertė gali siekti apie 3,36 mln. eurų.

Konkurso laimėtojas turės užbaigti tarptautinius reikalavimus atitinkančios irklavimo trasos ir kitų inžinerinių statinių Lampėdžio ežere statybos darbus. Teritorijoje planuojama įrengti FISA reikalavimus atitinkančią aštuonių irklavimo takų ir devynių baidarių ir kanojų takų trasą, kurių ilgis daugiau nei du kilometrai, starto ir finišo linijas, taip pat kitą reikalingą infrastruktūrą.

Naujos irklavimo bazės statybos vyksta nuo 2019 metų. Šią liepą atidaryta rekonstruota irklavimo bazė, į kurią investuota 3 mln. eurų.

Vietoj sporto mokyklos „Bangpūtys“ senojo pastato iškilo naujas, jo pirmajame aukšte įsikūrė mokyklos administracija, įrengta pirtis ir dušai bei sportininkų persirengimo kambariai, o antrajame – konferencijų ir dvi treniruočių salės.

Pradėta plėsti ir irklavimo trasa – per daugiau kaip pusmetį iš vandens pašalintas dumblas, perteklinės žvyro ir smėlio sankaupos bei kiti rieduliai, nukastas pusiasalis.

Atlikus pirmuosius Lampėdžio ežero gilinimo darbus, sutvarkyta krantinė ir irklavimo bazės prieigos, įrengti pontoniniai lieptai ir tiltai. Taip pat rekonstruoti elingai baidarių, valčių ir kito inventoriaus laikymui.

Autoriai: Austėja Masiokaitė-Liubinienė, Evelina Povilaitytė


Kaunas, rugpjūčio 22 d. (BNS).

Kaunas.lt vizualizacija nuotrauka

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode