Sprogimas

Naujasis rankinio lygos sezonas: mažiau komandų ir naujas formatas

Jau rytoj, rugsėjo 2-ąją, prasideda Lietuvos rankinio lygos 2020-2021 metų sezonas. Jis, deja, prasidės ne visiems praėjusio sezono dalyviams. Šiemet neturėsime Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifas" ir RK „Kauno Ąžuolas-KTU" komandų. Tačiau šių ekipų pasitraukimas tapo puikia galimybe kai kurioms komandoms pasistiprinti lietuviais žaidėjais.

Taip pat lyga šiek tiek keičia formatą.

Net keturios čempionato komandos – Klaipėdos „Dragūnas“, Vilniaus VHC „Šviesa“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir Kauno „Granitas-Karys“ – rungtyniaus ir atsinaujinusioje Baltijos rankinio lygoje.

Dėl to šių komandų tarpusavio rungtynių rezultatai bus įskaičiuojami ir Lietuvos, ir Baltijos šalių čempionatų turnyrinėse lentelėse. Tai reiškia, kad bus šiek tiek mažiau rungtynių, tačiau intriga ir noras laimėti – kur kas didesni.

Tad kaip atrodo naujojo Lietuvos rankinio lygos sezono komandos?

HC „Utena“

Dažniausiai turnyro lentelės apačioje esanti komanda nenuleidžia rankų ir tęsia kovas aukščiausioje šalies rankinio lygoje.

Šiemet „Utena“ pakeitė nemažą dalį savo žaidėjų. Komandai pergalių siekti nebepadės Pijus Gimbutis, Mantas Petronis, Žilvinas Paukštė, Edvinas Tumalavičius, Domas Stražinskas, Arūnas Urbonas, Simonas Mecelica, Eimantas Sinkevičius ir Rokas Palskys. Pastarieji du papildė Vilniaus „Šviesos“ ir Klaipėdos „Dragūno“ gretas.

Tačiau komanda pasipildė aukščiausioje lygoje nežaidusiais Pauliumi Simonavičiumi, Deividu Čipkumi bei į čempionatą grįžusiais Ernestu ir Justinu Nikitinais, Andriumi Malinausku bei Ignu Krasausku.

Šiaulių SC „Dubysa“

Komandoje šį sezoną nebežais Tadas Dapševičius, Andrius Braziulis, Paulius Morkūnas, Arūnas Tribė, Robertas Ramašauskas, Rokas Zdanavičius, tačiau ją pastiprino anksčiau čempionate nežaidę Timonas Bložė, Artūras Budraitis, Tautvydas Janutis bei į lygą sugrįžęs Rokas Lesčinskas.

HC „Vilnius“

Geltonieji „Vilniaus“ žaidėjai pasipildė Aivaru Šakaliu, po pertraukos į čempionatą grįžusiu Arminu Milakniu ir iš Alytaus „Varsos-Stronglaso“ perėjusiu Roku Kubilevičiumi.

Tačiau prie komandos pergalių nebeprisidės Artūras Sinkevičius, Modestas Adomėnas, Airidas Petronis, Deivydas Matulis, Aurimas Petravičius ir Rolandas Uoslys.

Kauno „Granitas-Karys“

Skausmingas ir netikėtas „Kauno Ąžuolo-KTU“ pasitraukimas iš čempionato, ko gero, daugiausia naudos davė „Granitui-Kariui“. Į šią komandą įsiliejo „ąžuoliečiai“ Aurimas Balčiūnas, Kristupas Kručas, Arminas Stankūnas, Mantas Sturonas ir Ignotas Vazinskas. Vienintelis lygos naujokas komandoje yra Andrius Montvilas.

Tačiau komanda šiam sezonui atsisveikino su Dovydu Kuodžiu, Sauliumi Vaškeliu, Domantu Landa, Tomu Valiuliu, Marijumi Gudeika, Manvydu Lazausku, Karoliu Dambrausku, Pauliumi Zėringiu ir Tadu Sveikausku.

Tačiau kone didžiausias komandos pasikeitimas įvyko trenerių štabe – vyriausiuoju „Granito-Kario“ treneriu paskirtas Vaidotas Grosas. Rankinio bendruomenei šio žmogaus pristatyti nebereikia – tai ilgametę legionieriaus patirtį ir ne vieną medalį Baltarusijoje, Prancūzijoje ir Ispanijoje pelnęs buvęs „granitietis“ bei Lietuvos rankinio rinktinės ilgametis žaidėjas.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“

Iki čempionato nutraukimo trečiąją turnyro lentelės vietą užėmę dzūkai taip pat pasipildė „ąžuoliečiais“ Viliumi Juozaičiu ir Karoliu Jankausku, taip pat lygos naujokais Eimantu Tumasoniu, Mantu Mizaru, Eriku Pūku, Ugniumi Urbonu ir Gabrieliumi Civinsku. Tačiau komanda atsisveikino su Armandu Sinkevičiumi, Mindaugu Sladkevičiumi, Ernestu Miliumi, Arnu Lubausku ir į HC „Vilnius“ perėjusiu Roku Kubilevičiumi.

Vilniaus VHC „Šviesa“

Šiemet pirmąjį trofėjų – LRF Supertaurę – į Vilnių parsivežę „Šviesos“ rankininkai pasipildė HC „Utena“ žaidėju Eimantu Sinkevičiumi ir lygoje anksčiau nežaidusiu Mantu Urvikiu. Komandos paraiškoje nebeliko Igno Grigo, Juliaus Šeiboko ir Žygimanto Sinkevičiaus.

Klaipėdos „Dragūnas“

Klaipėdiečiai susitraukė ūgiu – nebežais aukštaūgiai Lukas Vanagas ir karjerą Ispanijoje tęsiantis Lukas Simėnas, taip pat paraiškoje nebeliko ir Šarūno Mičiulio. Pastiprinimo komanda tikisi iš jaunųjų klaipėdiečių Tomo Drakšo ir Reinarto Pašilio. Komandai pergalių siekti padės ir iš HC „Utena“ perėjęs Rokas Palskys.

Į aikšteles – po ilgos pertraukos

Lietuvos rankinio lygos direktorius Edmundas Toliušis šešioliktąjį lygos čempionatą įvardijo kaip keistą ir išskirtinį, visų pirma dėl ilgos pertraukos.

„Karantinas privertė lygos komandas „ilsėtis“ net 5 mėnesius. Galbūt dėl šios priežasties mūsų lygoje vietoje 9 komandų, liko 7. Bet tvirtai tikiu, kad 2020-2021 m. LRL čempionato kovos bus įdomios, įtemptos, įdomios žiūrovams“, – sakė E.Toliušis.

„Linkiu komandoms, žaidėjams, treneriams, aptarnaujančiam personalui, teisėjams, žiūrovams būti sveikiems. Tikėkimės, kad šis čempionatas baigsis sportiniu principu ir kitų metų gegužę galėsime sveikinti Lietuvos rankinio lygos čempionus ir prizininkus“, – optimistiškai sezoną pasitinka lygos direktorius.

Vilnius, rugsėjo 1 d. (BNS).

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode