Sprogimas

„Žalgiris“ sutriuškino „Chimki“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antrąjį Eurolygos ratą pradėjo pergalingai. „Žalgirio“ arenoje Martino Schillerio auklėtiniai rezultatu 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14) sutriuškino Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Dvikovos pradžioje dėjimu iš viršaus pasižymėjo Joffrey Lauvergne, greitoje atakoje dvitaškį įmetė Marius Grigonis, du taškus prasiverždamas po krepšiu pelnė Artūras Milaknis, o J.Lauvergne dar du kartus dėjo iš viršaus – 10:7. M.Grigonis pataikė iš po krepšio, J.Lauvergne surinko penkis taškus iš eilės, Nigelas Hayesas pataikė iš toli, o Augustine‘as Rubitas kėlinį užbaigė galingu dėjimu iš viršaus – 22:20.

Antrojo kėlinio pradžioje iš po krepšio taikliai atakavo Martinas Gebenas, keturis taškus paeiliui surinko N.Hayesas, dvitaškį pridėjo M.Grigonis, tačiau varžovai išlygino rezultatą, o įpusėjus kėliniui jį persvėrė – 30:34. Dar vieną dėjimą atliko J.Lauvergne, tačiau deficitas išaugo iki dviženklio – 32:43. Du taškus greitoje atakoje pelnė Lukas Lekavičius, o kėlinio pabaigoje penkis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne – 39:48.

Iškart po pertraukos eiliniu dėjimu pasižymėjo J.Lauvergne, pirmuosius savo taškus pelnė Thomasas Walkupas, o M.Grigonio tritaškis privertė Rimą Kurtinaitį paprašyti minutės pertraukėlės – 46:48. Du taškus iš po krepšio pridėjo A.Milaknis, sudėtingą dvitaškį pataikė J.Lauvergne, o T.Walkupas tritaškiu išlygino rezultatą – 53:53. Penkis taškus iš eilės surinko N.Hayesas, J.Lauvergne pridėjo dvitaškį su pražanga, M.Grigonis pataikė iš toli, o dviženklį pranašumą komandai suteikė dar keturi J.Lauvergne taškai iš eilės – 68:55. Paulius Jankūnas sumetė keturis baudų metimus, du pridėjo N.Hayesas, o kėlinuką keturiais taškais iš eilės užbaigė L.Lekavičius – 78:61.

Prasidėjus paskutiniam ketvirčiui pirmuosius savo taškus pelnė Rokas Jokubaitis, M.Grigonis pataikė du tolimus metimus iš eilės, o A.Rubitas pasižymėjo greitoje atakoje – 90:67. Iš viršaus dukart įdėjo M.Gebenas, A.Rubitas pataikė du baudų metimus, greitoje atakoje dvitaškį realizavo T.Walkupas, o šimtąjį komandos tašką baudų metimais pelnė R.Jokubaitis, o paskutinius taškus pelnė ir Marekas Blaževičius – 102:75.

„Žalgiris“: J.Lauvergne'as 29 (9 atk. kam.), M.Grigonis 18 (8 rez. perd.), N.Hayesas 14, L.Lekavičius 8 (4 rez. perd.), T.Walkupas 7 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Gebenas 6 (8 atk. kam.), A.Rubitas 6, P.Jankūnas 4, R.Jokubaitis 4, A.Milaknis 4, M.Blaževičius 2, K.Lukošiūnas 0.

„Chimki“: A.Švedas 22 (8 rez. perd.), D.Bookeris 19 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), J.Mickey 10.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode