Sprogimas

Lauko krepšinio aikštelės danga kaina ir nuo ko ji priklauso?

Jeigu nusprendėte įsirengti kokybišką krepšinio aikštelę su sportine danga, natūralu, jog bus aktuali ir jos kaina, kurią labiausiai lems norimas iškloti plotis. Aišku, planuojant biudžetą reikėtų nepamiršti ir sąnaudų paruošiant vietą aikštelei, tai ypač aktualu, jeigu reljefas nėra lygus arba pasižymi kitomis išskirtinėmis savybėmis. Tuomet kaina priklauso nuo pačios dangos tipo, medžiagų, iš kurių ji pagaminta, tačiau nereikėtų pamiršti, kad už kokybiškesnį ir ilgiau tarnausiantį daiktą gali tekti sumokėti daugiau. Ir galiausiai kaina priklauso nuo pardavėjo, pasitaiko, jog net tuo pačiu produktu prekiaujančios įmonės taiko skirtingą kainodarą.

Guminė danga ir jos privalumai

Tai sąlyginai naujas produktas rinkoje, tačiau jį naudojantys jau spėjo įsitinkinti, kad turi ryškių privalumų lyginant su mums įprastomis dangomis. Ir nors daugumai žmonių tai gali asocijuotis su sporto danga, tačiau teisingiau būtų ją laikyti tiesiog minkšta grindų danga. Būtent tai yra didžiausias privalumas, kadangi kažkam nekritus ant žemės, net labai sunkiam daiktui, nebus pažeista danga. Taip yra dėl smūgio sugėrimo, kuriuo pasižymi praktiškai visi minkšti produktai.

Kitas privalumas yra beveik negirdimas vaikščiojimas ant tokios dangos, tad ji puikiai tinka naudoti ten, kur yra nemažas žmonių srautas, tačiau nenorima, jog jis būtų girdimas, pavyzdžiui, koridoriuose, konferencijų salėse. Be to, guminės dangos klojimas yra gana paprastas, nereikalaujantis nei daug sąnaudų, nei laiko lyginant su kitų tipų dangomis.

Taip pat tokia danga yra atspari aplinkos sąlygoms, todėl gali būti naudojama tiek drėgnose patalpose, tiek ir lauke. O ir įsigyti nėra sudėtinga – paprasčiausią guminę lauko dangą Senukai parduoda, tik norintieji kažkokių specifinių variantų arba tie, kuriuos domina konkreti sportinė danga, turėtų ieškoti specializuotų pardavėjų.

Plastikinė lauko danga ar rinktis plyteles?

Apsisprendžiant reikėtų tiksliai žinoti, kas bus veikiama ant tos dangos, aišku, galima žaisti krepšinį ir ant plytelių, o mašiną statyti ant sportinės dangos, tačiau tai būtų nelabai logiška. Jeigu toje vietoje žais vaikai, tuomet rekomenduojama rinktis plastikinę dangą, kuri nėra tokia kieta ir šiurkšti, tad ant jos pargriuvus bus išvengta didesnių sužeidimų. Taip pat ši danga bus ne tokia šalta, kas ypač aktualu, jeigu ant jos bus sėdima arba praleidžiama nemažai laiko. Natūraliai galima būtų suabejoti tik jos ilgaamžiškumu, lyginant su plytelėmis, bet išsirinktas kokybiškas produktas turėtų tarnauti ne ką trumpiau, juk plastikas kaip medžiaga pasižymi geru atsparumu aplinkos poveikiui.

Kuo ypatinga pvc danga sporto salei?

Vienas pagrindinių komponentų, iš kurio sudaryta ši sportinė danga, polivinilchloridas, sutrumpintai dar vadinamas pvc, ir tikrai bent kartą girdėtas daugumai, kadangi dėl savo patikimų savybių, kurios stipriai lenkia kitų rūšių plastikus, naudojamas gana plačiai. Tad ir tokia danga pasižymės ilgaamžiškumu, kas tikrai svarbu ją naudojant intensyviai sporto metu. Be to, ši medžiaga yra sąlyginai nebrangi ir nesunkiai apdirbama, tad ir iš jos pagamintus produktus galima įsigyti už konkurencingą kainą tuo pačiu metu neabejojant dėl gaminio kokybės.

21-308

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode