Sprogimas

Dvi Lietuvos baidarių ir kanojų įgulos tęs kovą dėl medalių pasaulio

Halifakse (Kanada) vykstančiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate į finalą pateko dvi lietuvių įgulos – dvivietė kanoja ir dvivietė baidarė. Tuo tarpu vienvietei ir keturvietei baidarėms nepavyko.

Dviviečių kanojų 500 m pusfinalyje Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas distanciją įveikė per 1 min. 44,89 sek. ir užėmė trečią vietą.

Trys greičiausios pusfinalio plaukimo valtys pateko į A finalą, tarp devynių geriausiųjų. Lietuvių duetą aplenkė pirmoje vietoje finišavę vokiečiai ir antrą vietą užėmę ukrainiečiai.

„Atidavėme visas jėgas ir padarėme viską, ką galėjome padaryti tokiu oru. Pūtė mums nepalankus vėjas, bet atsistojome į startą ir nusiteikėme stipriai irkluoti bei pasiekti geriausią rezultatą. Mums yra sudėtinga prisitaikyti prie oro sąlygų, nes abu irkluojame iš vienos pusės. Vėjo neužsakysi, todėl reikia stengtis ir iš savęs išspausti maksimumą, kad ir kokios oro sąlygos bebūtų. Minimalus planas jau įvykdytas. Patekome į finalą, o ten atsistosime į starto liniją ir bandysime daryti viską, ką galime geriausia“, – sakė V.Korobovas.

Praėjusių metų pasaulio čempionate V.Korobovo ir H.Žustauto dvivietė užėmė 5 vietą.

Pernai už A finalo borto likusi Mindaugo Maldonio ir Andrejaus Olijniko irkluojama baidarė dvivietė šiemet pateko tarp devynių geriausiųjų ir tęs kovą dėl medalių. Dviviečių 500 m pusfinalyje M.Maldonis ir A.Olijnikas finišą pasiekė per 1 min. 34,09 sek. ir užėmė 2 vietą. Lietuviai tik 0,14 sek. nusileido tituluotiems portugalams Joao Ribeirai ir Messiui Baptistai.

„Pats startas pirmus 50 metrų galėjo būti geresnis, bet trasos vidurys buvo įveiktas idealiai tiek techniškai, tiek galingumo atžvilgiu. Buvo ilgas yris prieš vėją ir aš irkluodamas antru numeriu gan patogiai jaučiausi, kad galėčiau padėti finiše. Mes patogiai jaučiamės šioje rungtyje ir ypač jos finiše“, – sakė A.Olijnikas.

„Mes nepadidinome greičio finiše, mes mažiausiai „numirėm“ iš visų varžovų. Visi lėtėjo, o mes išlaikėme tempą. Suveikė sprinterio ir stajerio tandemas. Emocijos tiesiog verda po tokio finišo ir iškovoto kelialapio į finalą, nes praėjusių metų pasaulio čempionate nepavyko įgyvendinti išsikeltų tikslų. O šiais metais mes esame finale tos rungties, kurioje, mano nuomone, yra didžiausia konkurencija“, – tvirtino M.Maldonis.

Vienviečių baidarių 1000 m distancijoje A.Olijnikui nepavyko pakartoti praėjusių metų pasiekimo. Pernai pasaulio čempionate 6 vietą iškovojęs A.Olijnikas pusfinalyje nuotolį įveikė per 3 min. 48,49 sek. ir liko šeštoje vietoje. Į A finalą pateko trys greičiausios baidarės.

„Liūdnoka sau pačiam pripažinti, bet pernai buvo daug geriau šioje rungtyje. Tenka susitaikyti su visais užklupusiais trūkumais ir šį sezoną kankinusiomis traumomis, kas neleido pakartoti pasiekimų kilometro distancijoje. Padariau viską ką galėjau, bet to neužteko. Dabar reikia nusiteikti B finalui, kur laukia labai rimta kova dėl kuo aukštesnių vietų su daug skambių pavardžių“, – teigė A.Olijnikas.

Į finalą nepavyko prasibrauti praėjusių metų pasaulio čempionate 5 vietą užėmusiai keturvietei baidarei. Pusfinalyje Simonas ir Mindaugas Maldoniai, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja 500 m distanciją įveikė per 1 min. 24,1 sek. ir užėmė 5 vietą. Nuo trečios pozicijos ir kelialapio į finalą lietuvius skyrė vos 0,16 sek.

„Visi varžovai kasmet stiprėja ir skirtumas tarp valčių mažėja. Kažkada pirmą ir devintą vietas skyrė net dvi sekundės, dabar tas skirtumas gali siekti vos dvi dešimtąsias sekundės. Po finišo visi sportininkai galvoja, ar padarei viską ką galėjai, ar galėjai padaryti geriau. Tikrai padarėm viską, ką galėjom ir išvengėm didelių klaidų. Vienintelė klaida, kuri buvo, tai kad už manęs sėdintys trys kolegos likus šimtui metrų iki finišo nespėjo taikyti į mano diktuojamą tempą. Man atrodė atvirkščiai, kad aš per lėtai irkluoju. Distancijos pabaigoje išsiskyrė mūsų jėgos ir galimybės, nors pirma distancijos dalis buvo tikrai greita. Kažko nepataikėm – gal sportinės formos neįgijom laiku, gal dabar duobėje esame“, – sakė S.Maldonis.

Dviviečių kanojų 500 m finalas vyks šeštadienį, dvivietės baidarės 500 m finale kovos sekmadienį.

Asociatyvi BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode