Sprogimas

Jubiliejaus proga pasveikintas Vytautas Aleksandras Ambrozevičius

 

2018-ieji mūsų šaliai jubiliejiniai – Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio metai. Norėdami padėkoti ir pagerbti tuos, kurie ilgus dešimtmečius dirbo ir kūrė Lietuvą, Savivaldybės vadovai ėmėsi gražios ir prasmingos iniciatyvos – pasveikinti visus rajono ilgaamžius jubiliatus, švenčiančius 90, 95, 100, 105 ir 110 metų sukaktis.

Pirmasis mūsų rajono šių metų jubiliatas – Ariogalos seniūnijoje, Lesčių kaime, gyvenantis Vytautas Aleksandras Ambrozevičius, sausio 3 d. atšventęs 90-metį.

Savivaldybės vicemerė Gitana Rašimienė, lydima Ariogalos seniūnijos seniūnės Valerijos Jankauskienės ir jos pavaduotojo Kazimiero Klimo, nuvyko pasveikinti jubiliato ir perduoti jam Savivaldybės mero Algirdo Griciaus ir l. e. p. administracijos direktoriaus Dariaus Ulicko linkėjimų.

Guvus jubiliatas svečius sutiko su žmona Aldona, su kuria bendru gyvenimu dalijasi jau 54-us metus. Nuo Vilkijos apylinkių kilęs Vytautas užaugo religingoje, padorioje, pasiturinčių ūkininkų šeimoje, buvo vyriausias iš 6 vaikų. Garbingą sukaktį švenčiantis senolis pamena, kad vaikystėje daug tekdavo padėti tėvams prie ūkio darbų: 8 metų jis jau karves ganė, o 12 sulaukęs su dalgeliu šienaudavo. Didelių mokslų Vytautas nekrimto, tačiau pramoko siuvėjo amato, kuriuo ir vertėsi visą gyvenimą – daugiausia kailinius, paltus siūdavo. Žmona Aldona sako, kad jis buvo labai nagingas, daug darbų sugebėdavo pasidaryti pats. Sutuoktiniai užaugino dukrą Laimą, kuri pasirinko medikės kelią, nors gyvena Kaune, tačiau nuolat lanko ir rūpinasi savo tėvais.

Ambrozevičiai į Lesčius iš Kauno parsikraustė prieš 15 metų, kaip patys sako, norėdami, kad vaikai – dukra su vyru ir du anūkai – turėtų sodybą, kurioje ir vaisiai, ir daržovės dera. Nepaisant brandaus amžiaus, Vytautas dar kruta juda ir kartu su Aldute savo ūkeliu rūpinasi. Tiesa, gyvulių jau nebeaugina, tačiau sodą, daržą prižiūri. O Vytautas prasitarė net ir svajonę turintis – šiltnamyje pradėti auginti pievagrybius.

Sutuoktiniai – geri ir pamaldūs žmonės, o stiprybės ir palaimos, kaip patys sako, jiems suteikia Dievas. Ir aplinkiniai žmonės geri, dėmesingi, nuolat padeda.

Raseinių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode