Sprogimas

Vaizdo įrašų konkurso nugalėtojas 18-metis Nojus: „Karjerą norėčiau sieti su vaizdo grafikos sritimi“

Pagėgiuose gyvenantis 18-metis Nojus Šeputis – ne tik aktyvus e. skautas, bet ir vaizdo įrašų konkurso „Nufilmuok ir sumontuok“ laimėtojas. Vaikinas sako svajojantis apie karjerą vaizdo grafikos srityje.

„E. skautu tapau kartu su drauge Martyna, abu esame iniciatyvūs ir nusprendėme pamėginti padėti vyresnio amžiaus žmonėms įgusti naudotis išmaniosiomis technologijomis – ir to visai nesigailiu, tai tikrai įdomu“, – pasakoja jis.

Jaunuolių pora susidraugauti su technologijomis padėjo Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos vyresnio amžiaus lankytojams – tiek konsultuodami pačioje bibliotekoje, tiek pagelbėdami nuotoliniu būdu.

Abiturientas Nojus prisipažįsta, kad e. skauto savanorystė jam nauja patirtis. „Buvo momentų, kai reikėjo labai suprantamai paaiškinti kai kuriuos dalykus, tai man pačiam nebuvo taip jau paprasta, bet apima labai geras jausmas, kai matai, kad žmogus išmoko, suprato, kaip reikia daryti ir tuo naudosis ateityje“, – sako jis ir priduria, kad e. skautui labai svarbu pačiam pasitikėti savimi ir nuolat atnaujinti savo žinias, tada bet kokie klausimai nebus netikėti.

Kalbėdamas apie e. skautų iniciatyvą, Nojus patikina, kad vyresnio amžiaus žmonėms, bandantiems perprasti, kaip veikia išmaniosios technologijos, pagalba yra labai svarbi. „Į jų gyvenimą jau atėjo kompiuteriai ir išmanieji telefonai, tad jie nori išnaudoti technologijų suteikiamus patogumus“, – teigia vaikinas.

Vaizdo klipas – kaip veiksmo filmas

Sukurti mokomąjį vaizdo klipą konkursui „Nufilmuok ir sumontuok“ Nojų paskatino draugė Martyna, o kalbėdamas apie kūrybinį procesą jaunasis režisierius prisipažįsta, kad tai pirmasis jo sukurtas tokio pobūdžio darbas.

„Man labai įdomi vaizdo įrašų kūrimo sritis, tad šiokios tokios patirties jau turėjau. Žinoma, reikėjo idėjos, kad vaizdo siužetas būtų įdomus ir žiūrovams. Iš pradžių nieko nesisekė sugalvoti, bet vieną vakarą su draugais kalbėjomės apie filmus. Tada man į galvą šovė mintis, kad būtų puiku, jei mokomasis vaizdo klipas bent kiek primintų veiksmo filmą“, – prisimena jis.

Jau nuo pirmųjų Nojaus vaizdo siužeto sekundžių pagrindinę heroję Martyną, kuri skuba į pagalbą problemų dėl elektroninio pašto turinčiai močiutei, lydi veiksmo filmams būdinga muzika, tam tikros siužeto detalės subtiliai atskleidžiamos filmuojant veiksmo scenas įvairiais rakursais.

Nojus pasakojo, kad visą vaizdo siužetą sukūrė per dieną. Tiesa, ilgiausiai užtruko įkalbėti filmuotis Martynos močiutę. „Mintis, kad reiks filmuotis, močiutei iš pradžių nelabai patiko, bet ją pavyko įkalbėti, o rezultatas pranoko lūkesčius“, – tvirtina jis.

Pavasarį vaikino laukia abitūros egzaminai, bet jis jau dabar tvirtai žino, kad būsimas studijas ir karjerą norėtų sieti su vaizdo grafikos sritimi.

Asociacijos „Langas į ateitį” nuotrauka


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode