Sprogimas

Alytaus rajono savivaldybė bendradarbiaus su Alytaus pataisos namais

Alytaus rajono savivaldybė antradienį skelbia pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Alytaus pataisos namais dėl nuteistųjų darbinių įgūdžių ir integravimo į visuomenę stiprinimo.

„Pataisos ir pusiaukelės namuose gerai besielgiantys nuteistieji bus kviečiami savanoriškai tvarkyti rajono aplinką, dalyvauti aplinkos tvarkymo talkose, akcijose, padėti sutvarkyti savivaldybei priklausančias patalpas ir teritorijas prieš ir po įvykusių rajono renginių, švenčių“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Taip pat skelbiama, kad rajono savivaldybė ieškos galimybių įdarbinti nuteistuosius Alytaus rajono įmonėse, suteikti pataisos namams patalpas seminarams ir konferencijoms.

Pasak Alytaus rajono mero Algirdo Vrubliausko, sutartis su pataisos namais ypač naudinga nuteistiesiems, nes sudarydami sąlygas savanoriškai dirbti seniūnijose, renginiuose, dalyvauti kitose veiklose, padedama nuteistiesiems integruotis į visuomenę, stiprinami jų darbiniai įgūdžiai.

Skelbiama, kad tokia pat sutartis tarp savivaldybės ir pataisos namų vieniems metams jau buvo sudaryta 2017 metais, šįkart sudaryta neterminuota sutartis. 

Vilnius, rugsėjo 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode