Sprogimas

Mosėdyje už 164 tūkst. eurų bus tvarkomos viešosios erdvės

Skuodo rajone, Mosėdyje, už 164 tūkst. eurų bus atnaujintas fontanas, įrengtas prekybos paviljonas, trinkelėmis bus iškloti pėsčiųjų takai.

„Ten dabar yra toks vandens telkinys su fontanu, tai bus jo rekonstrukcija, taip pat bus turgavietė įrengta su prekybos paviljonu. Išklausėm gyventojų poreikių, tai atsižvelgėme į juos“, – BNS sakė Skuodo rajono meras Petras Pušinskas.

„Pinigai skirti iš Europos Sąjungos lėšų“, – teigė jis.

Kaip skelbia Skuodo rajono savivaldybė, viešųjų erdvių tvarkymo darbai pradėti Akmenų, Kęstučio ir Salantų gatvėse. Netoliese įsikūręs – Vaclovo Into akmenų muziejus.

„Mosėdis – turizmo traukos objektas, tad ir toliau gražiname teritoriją, taip pat norime, kad atsirastų ir privataus verslo, kuris jame padarytų investicijas“, – teigė Skuodo rajono meras.

Anot jo, muziejus sutraukia vis daugiau turistų, o naujos erdvės galbūt padės pritraukti nedidelių investicijų ir duoti grąžos.

„Turistų lankomumas labai padidėjęs. Mes norime sudaryti sąlygas, kad privatus verslas imtųsi iniciatyvos, na, žargoniškai tariant, kad atvažiavęs turistas paliktų eurą Mosėdžiui“, – sakė P. Pušinskas.

Darbus Mosėdyje atliks Plungėje registruota bendrovė „Tomanta“.

Kai kuriuos iš darbų ketinama atlikti dar šiemet, kitus – iki kitų metų birželio pabaigos.

 

Vilnius, lapkričio 3 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode