Sprogimas

Vidaus reikalų ministerijoje buvo aptarti savivaldybių prioritetai – biudžetas ir civilinė sauga

Šiandien vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė susitiko su Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) atstovais ir aptarė klausimus, susijusius su savivaldybių finansavimu ir jų savarankiškumu.

Susitikimo metu buvo aptarta civilinės saugos funkcijų finansavimo svarba ir savivaldybių skolinimosi galimybės. Ministrė R. Tamašunienė atkreipė dėmesį į tai, kad savivaldybėms labai svarbu nuosekliai organizuoti ir atsakingai planuoti civilinės saugos pratybų vykdymą.

Posėdžio metu LSA atstovai išreiškė susirūpinimą, kad, esant savivaldybių skolinimosi suvaržymų, susiklostė gana paradoksali situacija – kuo mažiau skolų turi savivaldybė ir atitinkamai mažesnę sumą skolų turi grąžinti einamaisiais metais, tuo mažiau gali pasiskolinti. Todėl buvo pasiūlyta keisti Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinį įstatymą. LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius taip pat akcentavo savivaldybių, vykdančių ilgalaikius plėtros projektus, skolinimosi problemas.

Susitikimo metu buvo diskutuojama dėl socialinių išmokų mokėjimo savivaldybėms. Minėtos išlaidos yra administruojamos centralizuotai, tačiau buvo pažymėta, kad vyriausybei perleidus savivaldybėms šių išmokų administravimą, biudžetų dydis išaugtų, o tai leistų savivaldybėms laisviau veikti skolinantis.

Susirinkime buvo aptartas ir prieš metus priimtas naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatymas, numatęs ne vieną priemonę kovai su šešėliu ir nepotizmu bei jaunimo pritraukimui į valstybės tarnybą. R. Tamašunienė teigė: „Ties tuo intensyviai dirbame ir jau matome pirmuosius teigiamus pasikeitimus – praeitais metais kandidatų į valstybės tarnautojo poziciją gerokai padaugėjo.“

Vidaus reikalų ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode