Sprogimas

„Žinau savo teises" – teisinių žinių čempionatas visiems

Šiandien Varėnos viešojoje bibliotekoje duotas startas išmaniajam teisinių žinių konkursui „Žinau savo teises“, kuriame gali dalyvauti ir moksleiviai, ir suaugę. Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas ir Varėnos meras Algis Kašėta dalyvavo mobiliosios aplikacijos pristatyme ir atvėrė ją būsimiems konkurso dalyviams.
„Teisinės žinios yra reikalingos visiems, nes kasdien galima atsidurti situacijoje, kai reikia apginti savo teises, kai svarbu nepadaryti klaidos, kai reikia teisingai įvertinti susiklosčiusią situaciją ir priimti teisingą sprendimą, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Teisinės žinios padeda mums tapti sąmoningais piliečiais, kurie gerbia, stiprina ir kuria savo valstybę. Todėl rengdami šį išmanųjį konkursą, siekiame paskatinti žmones, ypač jaunimą, domėtis ir kaupti jų bagažą”.
Mobiliojoje aplikacijoje „Žinau savo teises“ pritaikytos interaktyvios priemonės įtraukia į kompiuterinį žaidimą, supažindinantį su vartotojų teisių, asmens duomenų apsaugos, intelektinės nuosavybės, notariato veiksmų, konstitucinės, administracinės, baudžiamosios teisės pagrindais bei kitomis gyvenime naudingomis žiniomis.

“Tai puikus ir įdomus projektas, kurio svarbiausias prizas – yra žinios, vedančios per gyvenimą, išmokančios būti aktyviais demokratinės visuomenės narias, – pabrėžė Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas. – Nes demokratija prasideda nuo žinių apie savo teises”.

Varėnos meras Algis Kašėta pasidžiaugė, kad varėniškiai yra pirmieji, kurie gali susipažinti su šiuo išmaniuoju konkursu ir aktyviai jame dalyvauti.

Žaidime gali dalyvauti visi atsisiuntę aplikciją į savo išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį. Pirmieji įveikę visas užduotis pelnys prizus.

Laimėtojais bus laikomi tie, kurie pirmieji teisingai išspręs visų teisinių temų klausimus, mažiausiai pasinaudos pasiūlytomis pagalbos priemonėmis ir Facebook pasidalins gautais skaitmeniniais ženkliukais, patvirtinančiais įgytą kompetenciją.

Stendai-planšetės bus įrengti Širvintose ir Visagine, o paskui keliaus į kitas savivaldybes.

„Žinau savo teises“ sudaro septynios teisinės temos, o kiekvienoje yra keturi sudėtingumo lygiai. Iš viso dalyviai turi atsakyti į 500 klausimus, kurie pateikiami taikant žaidybinius metodus – taškų rinkimą, pasiekimų įvertinimą, lyderių lentelę ir kt.
Pirmieji sėkmingai iki gruodžio 1 dienos atsakę į visas užduotis bus apdovanoti Teisingumo ministerijos įsteigtais vertingais prizais. Laimėtojai bus skelbiami ministerijos Facebook paskyroje.
Mobiliąją aplikaciją „Žinau savo teises" galima nemokamai atsisiųsti iš internetinių aplikacijų parduotuvių „Google Play Store“ ir „App Store“. Ji skirta Android ir iOS operacinę sistemą palaikantiems išmaniesiems telefonams bei planšetiniams kompiuteriams.


Teisingumo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode