Sprogimas

Vis daugiau savivaldybių pradeda veikti mobilios komandos

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad mobilias komandas jau įsteigė Raseinių, Prienų ir Ukmergės rajonų savivaldybės, o Panevėžio rajono savivaldybėje nuo lapkričio 25 d. pradės veikti net 2 mobilios komandos, kurios teiks paslaugas koronavirusu (COVID-19) sergantiems gyventojams, priklausantiems rizikos grupei, t. y. nėščioms moterims, 65 m. amžiaus ir vyresniems žmonėms, taip pat sergantiesiems lėtinėmis ligomis.

 
Kaip rodo praktika, dauguma savivaldybių  formuoti arba teikti paslaugas koronavirusu sergantiems pacientams pavedė pirminiams sveikatos priežiūros centrams arba poliklinikoms. 

Pagal naująją tvarką, koronavirusu sergantis ir rizikos grupei priklausantis pacientas, atsiradus naujų simptomų arba pablogėjus sveikatos būklei, nedelsiant turi kreiptis į savo šeimos gydytoją arba pirmines ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiantį vidaus ligų gydytoją, vaikų ligų gydytoją. Šis, nustatęs, kad pacientui reikalinga kontaktinė konsultacija, turės nukreipti į mobilią komandą. 

Tokią mobilią komandą sudaro šeimos gydytas, bendrosios praktikos slaugytojas (ar bendruomenės slaugytojas) ir slaugytojo padėjėjas. Komanda pas pacientus turėtų vykti paciento kreipimosi dieną. 

Mobili komanda paslaugas teiks kasdien, ne darbo metu pablogėjus paciento sveikatos būklei, jis turėtų kviestis greitąją medicinos pagalbą.

Už mobilios komandos narių darbą bus apmokama iš tos sveikatos priežiūros įstaigose, kurioje jie dirba, lėšų. 

SAM primena, kad sveikatos apsaugos ministro, operacijų vadovo sprendimu V-2586, kiekviena savivaldybė turi suformuoti bent vieną mobilią komandą iš savivaldybės teritorijoje esančių sveikatos priežiūros įstaigų – tiek iš privačių, tiek iš valstybinių. Komandos nariai gali būti iš skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų. 

Su operacijų vadovo sprendimu galite susipažinti čia.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode