Sprogimas

Sedos malūne – kelios parodos

Birželio 11 d. Sedos malūne „Kasdienybės meno galerijoje“ atidaryta Virginijaus Sungailos fotografijų paroda ir pristatytos plungiškių Aušros Latakienės bei Raimondos Viršilienės tapybos darbų parodos.

 

Renginį vedusi Genoveita Gricienė dėkojo pagalbininkams ir dalyviams, kvietė pasisakyti „kaltininkus“.

Poetas, fotografas ir Mažeikių r. savivaldybės tarybos narys V. Sungaila teigė, kad fotografijų, kuriose užfiksuoti atvaizdai vandenyje, pirmoji paroda surengta 2015 m. Visagine. Joje žiūrovams pateikti darbai buvo palankiai įvertinti vietos profesionalių fotografų. Buvo pastebėta tai, kad dar tik kelerius metus fotografuojantis menininkas iš Mažeikių nusipelno geriausių žodžių, darbai – saviti ir įdomūs.

Iš viso parodų surengta per 30.

Menininkas be fotografavimo rašo ir eilėraščius. Keletą jų paskaitė renginio dalyviams.

1999 m. leidykla „Vaga“ išleido pirmą jo poezijos knygą „Rudenio kosulys“. Eilėraščiai buvo publikuojami savaitraščiuose „Literatūra ir menas“, „Šiaurės Atėnai“, žurnale „Durys“, kituose leidiniuose. Paskui buvo nusprendęs eilėraščių nebepublikuoti, tačiau 2015 m. Paryžiuje EXPO VOZ GALLERY buvo eksponuojamas jo vienas eilėraštis. O 2016 m. leidykla „Naujoji Romuva“ išleido poezijos knygą „Paslapties piligrimas“. Tais pačiais metais Mažeikių kultūros centro „Skrajojamojo teatro“režisierė Airida Lementauskienė pagal V. Sungailos eilėraščius pastatė spektaklį „Langas“, o fotografė Gražina Plonienė V. Sungailos eilėraščius nutarė įamžinti nuotraukose.

2014 m. V. Sungaila dalyvavo Klaipėdos rajono Jono Lankučio viešosios bibliotekos organizuotame fotografijų konkurse ir pelnė prizą „Už geriausias originalias fotografijas“.
Šių metų sausio 15 d. – balandžio 4 d „
VOZ' galerie“ Paryžiuje buvo atidaryta olandų menininkės Mirjam Appelhof paroda. Čia buvo eksponuojami jos dailės kūriniai ir su jais išleistas albumas. Šiame albume yra ir V. Sungailos ranka rašytas jo eilėraštis.

V. Sungaila pastaruoju metu rašo ir pasakas.

V. Sungaila gimė 1962 m. Biržuose, vėliau tėvai persikėlė gyventi į Naująją Akmenę. Nuo 1985 m. su šeima gyvena Mažeikiuose.

Sedos malūne gausu ir kitų menininkų įvairių darbų. Čia, pasak G. Gricienės, vedamos ekskursijos.

Renginį savo dainomis paįvairino Lina Rupšienė.

Daugiau nuotraukų: (8) Facebook

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode